Kastamonu Konaklari 'Ahsap Birimi' Ile Restore Ediliyor
Türkiye’de ilk defa ve sadece Kastamonu Belediyesi tarafindan faaliyete geçirilen Ahsap Birimi ile atil vaziyette bulunan konaklarin restorasyonuna baslanildi.

Kastamonu Belediyesince, Kastamonu tarihinin canlandirilmasi, atil vaziyette bulunan konaklarin restorasyonu için kurulan Ahsap Birimi’nin faaliyetleri hakkinda bilgi veren Baskan Vidinlioglu, “Bu birimin, tarihi gün yüzüne çikarma hedeflerimiz dogrultusunda bizlere büyük katki saglayacagi düsüncesindeyim. Ustalarimiz tamamen belediyemiz tarafindan saglanan imkânlar dogrultusunda çalismalara basladi.
Avcilar Konagi ilimizin önemli bir konumunda. Konagin atil halde olmasi hem güvenlik açisindan hem de Kastamonu’muzun tarihi dokusu ile örtüsmeyen görüntüsü ile olumsuz bir etki yaratiyordu. Konagimizin onarim ve tadilatinin tamamlanmasi ile birlikte ifade ettigim olumsuzluklar ortadan kalkacak, çok az bir maliyetle büyük bir kültürel kazanç elde edecegiz” dedi.
