Gümüshane'de 5 Gün Önce Kaybolan Sahsi Arama Çalismalari 150 Kisiyle Devam Ediyor

Gümüshane’nin Kürtün ilçesinde 5 gün önce “Yaylaya gidiyorum” diyerek evden ayrilan zihinsel engelli Haci Burhan Meral’i arama çalismalari devam ediyor. Çalismalarda suana kadar Meral’e ait hiçbir ize rastlanmadi.

Gümüshane'de 5 Gün Önce Kaybolan Sahsi Arama Çalismalari 150 Kisiyle Devam Ediyor
Ilçeye bagli Üçtas köyünün Imat Kiran Mahallesinde yasayan 36 yasindaki Haci Burhan Meral, 7 Haziran günü sabah saatlerinde evinde kahvaltisini yaptiktan sonra “Yaylaya gidiyorum” diyerek evden ayrilmis, aksama kadar geri dönmeyip kendisinden haber alinamayinca yakinlari tarafindan ekiplere bilgi verilmisti.

Daglik, sarp, agaç ve çalilik arazide hem Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri hem Jandarma ekipleri hem de köylülerin arama çalismalarindan henüz sonuç alinamazken ekipler gelen ihbarlara göre de çalismalara yön veriyor.

AFAD’dan 10 kisilik, Jandarma’dan 60 kisilik ekip ve vatandaslarla birlikte yaklasik 150 kisinin katildigi arama çalismalarinda köylüler ve ekipler adim attiklari her noktada duyabilme ihtimaline karsi “Haci” ve “Haci dayi” diye bagirarak çalisma gerçeklestiriyor.

Ekiplerin ve vatandaslarin dron ve iz takip köpegi destegiyle bugüne kadar yaptiklari çalismalarda köy içi ve mahalleleri, yayla ve obalari, ormanlik alanlar aranirken Meral’e dair en ufak ize rastlanmadi.

Sahsi görenlerin 0 456 213 01 22 numarali Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ve 156 Jandarma ihbar hattina bilgi vermeleri istendi.
Kaynak: İHA