Fas Ve Libya Ortak Konsolosluk Komitesi Kurma Ve Ekonomik Forum Düzenleme Konularinda Anlasti

Fas Disisleri Bakani Nasir Burita, resmi ziyareti kapsaminda bugün Rabat’a Gelen Libya Ulusal Birlik Hükümeti’nin Disisleri Bakani Necla el-Mengus ile bir araya geldi.

Görüsme sonrasi düzenlenen ortak basin toplantisinda, taraflarin iki ülke arasinda mümkün olan en kisa süre içerisinde konsolosluk komitesi kurulmasi ve ekonomik forum düzenlenmesi konularinda anlasmaya vardigi duyuruldu.

Ortak basin toplantisinda konusan Burita, Libyali mevkidasiyla ekonomik forum olusturulmasinin yani sira ülkenin karsi karsiya oldugu “din ve güvenlik” sorunlarinin da çözümü için iliskilerin gelistirilmesi noktasinda fikir birliginde olundugunu kaydetti.

El-Mengus da olusturulacak konsolosluk komitesinin özellikle “vize, çalisma izni, ikamet ve egitim” alanlarinda islemleri hizlandiracagini belirtti.

Fas’in, Libyali taraflarin diyalog görüslerine ev sahipligi aymasindan övgüyle söz eden El-Mengus, Rabat’in Libya sorunun çözümü noktasinda tarafsiz durusunun önemli oldugunu vurguladi.

Libyali bakan, Fas’i yeni Libya yönetiminin yol haritasinin ve hedeflerinin görüsülecegi 2’nci Berlin Konferansina destek vermeye davet etti.

El-Mengus, Libya Disisleri Bakani sifatiyla Fas'i ilk kez ziyaret ediyor.

Kaynak: AA