Esenlik Genel Müdürü Ünlü Açiklamasi 'Malatya'nin Yükselen Degeri Esenlik'

Malatya Büyüksehir Belediyesi Esenlik Süpermarketler’in halkin oldugunu ifade eden Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü, “Esenlik marketleri kisilerin degil Malatyalilarin öz marketidir. Kisiler gelip geçicidir, kurumlar kalicidir. Bütün Malatyali hemserilerimizden bu degere sahip çikmalarini istiyoruz” dedi.

Esenlik Genel Müdürü Ünlü Açiklamasi 'Malatya'nin Yükselen Degeri Esenlik'


Esenlik Anonim Sirketi Genel Müdürü Ata Ünlü, Pandemi süreci, sosyal yardimlar, büyüme hedefleri ve kirsal kalkinma konulari ile ilgili açiklamalarda bulundu. Malatya’da 25 yil resmi görevde bulunduktan sonra Baskan Selahattin Gürkan’in daveti ile Esenlik’in basina geçtigini ifade eden, “Göreve geldigimden beri Malatyalilarin öz markasi olan Esenlik marketlerinin Malatya’da hizmet etmesi için elimizden gelen her seyin en iyisini yapmaya çalisiyoruz ve sahipleniyoruz” ifadelerini kullandi.

Pandemi sürecinde Esenlik

Pandemi sürecinde Esenlik olarak tüm tedbirleri alarak hakka en iyi sekilde hizmet ettiklerini de ifade eden Ünlü, Malatya’da 2020 yilinda yasanan Sivrice merkezlik deprem sonrasi da zor bir süreçten geçtiklerini kaydetti.

Pandemi dönemimde sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle online alisverise geçtiklerini ve Whatsapp Siparis hatti ile de müsterilere ulastiklarini ifade eden Ünlü, “Ayrica daha önce çalismasini yapmis oldugumuz sanal market magazamizi da faaliyete geçirdik. Malatyalilarin ne kadar siparisi varsa kapiya kadar teslim ettik. Buradan da bize çok olumlu dönüsler yapildi. Sanal marketimizde siparislerimiz hala devam ediyor ve büyük bir ilgi görüyor. Pandemi bu sürecin baslangici oldu ancak bu süreç gelisen teknolojiyle beraber ihtiyaç haline geldi. Bunu her geçen gün gelistirmeye devam ediyoruz. Sanal markette ortalama günlük 150-200 arasi siparis aliyoruz ve hepsini ayni gün teslim ediyoruz. Pandemi döneminde insanlarin magdur olmamasi için elimizden gelen bütün imkanlari kullandik” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in talimatlari dogrultusunda ihtiyaç sahiplerine de gida yardiminda bulunduklarini ve Esenlik Sirketi olarak üzerlerine düsün görevi yerine getirdiklerini dile getiren Genel Müdür Ünlü, Malatyalilarin yaninda olmaya devam edeceklerini söyledi.



39 Esenlik Süpermarket ile hizmet veriliyor

Suanda aktif olarak 39 süper market subelerinin bulundugunu ifade eden Ata Ünlü, son olarak yeni subelerini ise geçtigimiz hafta Çilesiz Mahallesi’nde faaliyete açtiklarini belirtti.

Göreve geldiklerinden itibaren toplam 5 yeni subeyi kazandirdiklarini da ifade eden Ünlü, “Su anda 39 sube ile hizmet vermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Sirket olarak kontrollü büyümeden yana oldugunu ifade eden Ünlü, “Market açmak için açmiyoruz, ince eleyip sik dokuyoruz. Ihtiyaç olan noktalara iyi çalisacagina inandigimiz marketlerimizi açiyoruz. Vilayetin arkasinda bulunan eski Battalgazi Belediyesinin yeri depremden dolayi agir hasar görüp yikildi. Esenlik olarak oranin insaatini biz üstlendik, biz yapiyoruz. Burayi bitirdikten sonra zemin katina 500 metrekare büyüklügünde yeni bir market açmayi planliyoruz. Insallah yakin zamanda insaatimiz biter ve marketimiz faaliyete geçer” ifadelerine yer verdi.

Esenlik olarak sanal marketlere de her geçen gün ilgi ve alakanin arttigini dile getiren Ünlü, “Bununla ilgilenen özel bir ekibimiz var. Günlük 150 -200 arasi siparis aliyoruz. Saat 2’den önce alinan bütün siparisler ayni gün içerisinde müsterilerimize teslim ediliyor. Sanal marketimizde bir subemizin yapmis oldugu günlük cirodan daha fazla ciro yapiyoruz. Biz bu sistemden memnunuz ve daha da büyütmek için çalismalarimiza devam ediyoruz” seklinde konustu.



Kurum olarak çalisanlarin Malatya’dan istihdam edilmesi noktasinda özen gösterdiklerini de kaydeden Ünlü, “Su anda yaklasik 630 çalisan personelimiz var. Marketlerin büyüklügüne göre 8-15 arasi personelimiz mevcut” dedi.

Yeni market subesi açarken en büyük kriterlerinin o bölgede ihtiyaç olmasi oldugunu da aktaran Ünlü, “Ihtiyaç yoksa market açmak için açmiyoruz. Açtigimiz marketlerin zarar etmemesi gerekiyor. Zarar edecegine inaniyorsak açmamizin da bir anlami yok. Ihtiyaç varsa karda çok önemli degil, zarar etmedigimiz müddetçe biz açariz. Market açarken metrekare, yogunluk, zarar ve kar durumu kriterimizdir. Bunlari arkadaslarimizla degerlendirip, olumlu gördügümüz noktalara yeni marketlerimizi açariz. Ilçelerimize de sube açmak için çalismalarimiz devam ediyor” diye konustu.



“Baskanimiz bizi buraya layik gördügü sürece biz görevimizin basindayiz”

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in en büyük özelliginin sosyal entegrasyon projesi oldugunu anlatan Ünlü, “Bütün Malatya’yi kucaklayan bir yapisi var. Kimseyi ötekilestirmeden, ayirmadan bütün Malatyalilara sahip çikiyor. Siyasi ayrim gözetmeksizin bütün Malatya’yi kucaklayan ve herkese kucak açan bir yapisi var. Selahattin Baskanin en büyük özelliklerinden biri de milletin malina sahip çikiyor olmasidir. Milletin malini kendi malindan daha degerli buluyor ve sahip çikiyor. Bize en büyük talimati emanete ve milletin malina sahip çikmamiz oldu. Biz de bu noktada çok büyük hassasiyet gösterip, Malatyalilara layik olmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.



Kirsal kalkinmaya destek

Kirsal kalkinmaya destek verdiklerini de dile getiren Esenlik Genel Müdürü Ünlü, “Benim asil meslegim ziraat yüksek mühendisligi oldugu için köylünün halinden çok iyi anlarim. Dolayisiyla köylünün üretmis oldugu kolay elde edilemiyor. Pazarlama ve satis olmayinca emeklerin hepsi bosa gidiyor. Bizde burada bunu bildigimiz için, kirsal kalkinmaya destek vermeye devam ediyoruz. Zaten marketlerimizde tarim ürünlerimiz mevcut. Ilçelerimizde yetisen ürünleri çiftçilerimizden satip alip, marketlerimizde taze ve uygun fiyata vatandaslarimiza sunuyoruz” dedi.



Sikintili bir süreçten çok iyi bir noktaya geldiklerini ve Esenlik’in eski ihtisamli ve prestijli günlerine geri döndügünü de belirten Ünlü, “Müsteri ve yapmis oldugumuz satislar bize bunu gösteriyor. Müsterilerimiz çok mutlu ve memnun olduklarini bize her firsatta dile getiriyorlar. Ürün tedarikinde hiç bir eksigimiz ve kusurumuz bulunmuyor. Marketlerimizde vatandaslarimiz istedikleri her seyi rahatlikla bulabilirler. Malatya’da fiyatlarimizdan dolayi denge olarak çok iyi bir konuma geldik. Malatya’da fiyatlari Esenlik belirliyor. Açikladigimiz her fiyattan sonra diger marketler fiyat açikliyor. Bu da bizi takip ettiklerinin göstergesidir. Fiyatlari bizden önce kimse açiklamiyor. Malatya’da Esenlik marketi çikardigimiz anda hiç bir fiyat bu seviyede kalmaz. Malatyali hiç bir ürünü bu fiyatlardan alamaz. Bundan dolayi ben Malatyali hemserilerime diyorum ki bize sahip çikin, bizim yasamamiz lazim, devam etmemiz lazim ve daha güçlü olmamiz lazim. Malatyalilar bize bu destegi veriyor. Biz de vatandaslarimizdan aldigimiz güçle ve Baskanimizin bize olan maddi, manevi destekleriyle daha iyi noktalara ekibimizle birlikte gelecegimizi düsünüyorum. Esenlik marketleri kisilerin degil Malatyalilarin öz marketi. Kisiler gelip geçicidir, kurumlar kalicidir. Biz de görev yaptigimiz sürece iyi bir hizmet vermek istiyoruz. Esenlik Malatyalilarin öz kaynagidir ve bütün Malatyali hemserilerimizden bu degere sahip çikmalarini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA