Diyarbakir Özel Bower Hastanesinden 'Sifa Veren Eller' Fotograf Sergisi

Diyarbakir Özel Bower Hastanesi, saglik çalisanlarinin tüm zamanlari kapsayan çabalarini bir nebze daha görünür kilmak, farkindalik olusturmak için ‘Sifa veren eller’ fotograf sergisi düzenledi.

Diyarbakir Özel Bower Hastanesinden 'Sifa Veren Eller' Fotograf Sergisi
Özel Bower Hastanesi girisinde hastanede görevli Doç. Dr. Murat Kapan tarafindan düzenlenen ’Sifa veren eller’ fotograf sergisinin açilisina Diyarbakir Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, Özel Bower Hastanesi Bashekimi Dr. Mehmet Sait Avar, hastanede görevli doktor ve hemsirelerin yani sira vatandaslar katildi.

Serginin açilis kurdelesinin kesilmesi sonrasi Doç. Dr. Kapan ile Bashekim Avar, Il Saglik Müdürü Tekin ile birlikte fotograf sergisini dolasarak sergi hakkinda bilgi verdi.

“Saglik çalisanlarina bu milletin vefa borcu oldugunu düsünüyoruz”

Büyük bir özveri ile hazirlanan fotograf sergisi hakkinda bilgi veren Özel Bower Hastanesi Bashekimi Dr. Mehmet Sait Avar, “Bugün Özel Bower Hospital Hastanesi olarak hastanemizde görevli Genel Cerrahi Bölümünde görevli Doç. Dr. Murat Kapan’in objektiflerine yansiyan fotograflari sergilemeye çalistik. Burada bulunan fotograflarda saglik çalisanlarinin devam eden zorlu korona virüs sürecinde verdikleri hizmetlerden görüntüleri sergilemeye çalistik. Bu süreç içerisinde korona virüsten dolayi hayatini kaybeden saglik çalisanlarini rahmet ve saygi ile aniyoruz. Onlara bu milletin vefa borcu oldugunu da düsünüyoruz. Bu kapsamda vatandaslarimizin tekrar saglik çalisanlarini sahiplenmesini ve saglik çalisanlarina yönelik siddet uygulayan insanlarin bu duygu ile düsüncelerinden vazgeçmelerini istiyoruz. Zorlu korona virüs sürecinde bakanligimizin yaptigi çalismalar sonucunda hizli asilama ile insallah bu illetten bu yilin sonuna kadar kurtulmus oluruz, eski güzel günlerimize dönmüs oluruz” dedi.



“Sergiyle insanlara bir takim mesajlar vermeyi arzu ediyoruz”

Sergiyle insanlara bir takim mesajlar vermeyi arzu ettiklerini belirten Doç. Dr. Murat Kapan ise, "Bir saglik çalisanlari olarak insanlarin her alaninda onlarin hayatlarina dokunan bir meslegin mensuplariyiz. Bu süreçte özellikle pandemi ile birlikte biraz daha farkindaligin arttigi, saglik çalisanlarinin öneminin daha fazla anlasildigi bir dönemde geçiyoruz. Biz de bu dönemde özellikle saglik çalisanlarinin gündelik hayatlarinda var olduklari ve onlarin hayatlarinin parçalari olan anlara taniklik edebilmek adina böyle bir projeyi gelistirerek içinde olmayi amaç edindik. Bu süreçte su anda 24 adet fotograf sergileme imkani bulduk. Bu süreçte özellikle çalisanlarimizin motivasyonun artirilmasini hedefliyoruz. Bir yandan da fotograflar araciligiyla ziyaret eden insanlara birtakim mesajlar vermeyi arzu ediyoruz. Burada özellikle su anda önünde bulundugumuz tablo pandemi sürecinde kaybettigimiz 435 meslek arkadasimizin resimlerinin bulundugu bir tablodur. Bu nedenle onlari saygi ile aniyoruz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan ziyaretçiler resim sergisini gezerek yapilan çalismalari begendiler.
Kaynak: İHA