Diyarbakir'da Cinayet Zanlisi Damadin Evinin Etrafinda TOMA'li Önlem

Diyarbakir’da önceki aksam bosanma asamasindaki esi Nupelda Bayram’in babasinin evine pompali silahlarla düzenledigi saldirida kayinpederi Cevdet Küntas’in agir yaralanmasina, kardesi Mehmet Fesih Küntas’in da ölümüne sebep olan cinayet zanlisi Murat Bayram’in ailesinin kaldigi 3 katli eve saldiri ihbari alan polis, TOMA, zirhli araç ve çevik kuvvetli önlem aldi.

Diyarbakir'da Cinayet Zanlisi Damadin Evinin Etrafinda TOMA'li Önlem
Olay, 9 Haziran’da gece geç saatlerde Diyarbakir merkez Yenisehir ilçesine bagli Fabrika Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya üzere, Murat Bayram, bosanma asamasinda oldugu esi Nupelda Bayram’in, babasinin evine gittigini ögrendi. Bunun üzerine Murat Bayram, isimleri henüz ögrenilemeyen babasi ve amcasini da yanina alarak, kayinpederi Cevdet Küntas’in evine gitti. Murat Bayram, yaninda tasidigi 2 pompali tüfekle evin önünde havaya ates açarak disari çikmalarini istedi. Bunun üzerine kayinpeder Cevdet Küntas ve kardesi Mehmet Fesih Küntas, konusmak için kapiya çikti. Bu sirada damat Murat Bayram ates açti. Kayinpeder Cevdet Küntas ve kardesi Mehmet Fesih Küntas, vücutlarina isabet eden kursunlarla yere yigildi.

Mahallenin ihbariyla polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ilk müdahalelerinin ardindan ambulanslarla hastaneye götürülen yaralilardan Mehmet Fesih Küntas hayatini kaybetti, Kayinpeder Cevdet Küntas’in ise tedavisi sürüyor. Yasanan olayin ardindan polis ekiplerince aranan damat Murat Bayram, isimleri ögrenilemeyen babasi ve amcasinin kaldigi Fabrika Mahallesi’ndeki 3 katli ev Bayram ailesi tarafindan terk edildi.

Süphelilerin evin etrafi TOMA esliginde nöbet tutuluyor

Saldiri yapilacagi ihbari alan polis ekipleri de taraflarin karsi karsiya gelmemesi üzerine TOMA, zirhli araç ve çevik kuvvetlerle evin bulundugu mahallede genis güvenlik önlemi aldi. Polisin teyakkuzda oldugu mahallede görev alan çevik kuvvet polisleri, olasi bir duruma karsi kalkan ve gaz fisekleriyle hazir bekliyor. Sokak içerisinde süpheli olarak görülen kisilere ise polis ekiplerince Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapildigi ögrenildi.

Polis süphelileri her yerde ariyor

Bosanma asamasindaki esi Nupelda Bayram’in babasinin evini basarak kayinpederi Cevdet Küntas’i agir yaralayan ve kardesi Mehmet Fesih Küntas’in da ölümüne sebep olan Murat Bayram’i yakalama çalismalari da sürüyor.

Süphelilerin yakalanmasi için özel ekip kuruldu

Olayin yasandigi gece olay yeri inceleme polislerinin yaptigi çalismanin ardindan Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri de özel ekip kurdu. Olayi gerçeklestiren damat Murat Bayram, isimleri ögrenilemeyen babasi ve amcasinin yakalanmasina yönelik olarak özel ekip çalismalarini sürdürüyor. Mahalle çevresindeki yüzlerce kamerayi incelemeye alan ekipler kentin giris ve çikis noktalarina da cinayet zanlisi damadin eskali bildirildi.

Ekiplerin genis çapli çalismasi sürüyor.
Kaynak: İHA