Büyüksehir Belediyesi Ve MASKI, Akçapinar'a Aninda Müdahale Etti

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI ekipleri, Turgutlu ilçesine bagli Akçapinar mahallesinde yasanan saganak yagis sonucu olusan su baskinina aninda müdahale etti. Mahalle Muhtari Ekrem Hayri Türk, sorunu kisa süre içerisinde çözen Büyüksehir Belediyesi ve MASKI’ye tesekkür etti.

Büyüksehir Belediyesi Ve MASKI, Akçapinar'a Aninda Müdahale Etti
Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI ekipleri, Turgutlu ilçesine bagli Akçapinar mahallesinde yasanan saganak yagisin neden oldugu su baskinina aninda müdahalede bulundu. Mahalle sakinlerinin magdur olmamasi adina 2 kanal açma, bir vidanjör, 2 itfaiye araci ve motopomplarla kisa süre içerisinde mahalleye ulasan ekipler, yagmur sulariyla gelen toprak ve taslarin doldurdugu kanalizasyon hatlarini açarak suyun tahliye edilmesini sagladi. MASKI Turgutlu Ilçe Sefi Hüseyin Yelkenci de olay aninda mahalleye giderek yapilan çalismalarin takibini yapti.

Büyüksehir Belediyesi ve MASKI seferber oldu

Mahalle muhtari Ekrem Hayri Türk, yasanan soruna aninda müdahale edildiginden dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e ve emegi geçen herkese tesekkürlerini ileterek, “Ben 60 yasinda birisi olarak hayatimda böyle yagmur görmedim. Kendimden büyüklere sordum onlar da görmediklerini söylediler. Kisa bir süre önce MASKI tarafindan koruge borularimiz dösenmisti. Geçtigimiz yillarda mahallemizde yasanan orman yanginindan dolayi yanginlara daha kolay müdahale edebilmek adina yapilan çalismalarda koruge borularimiz zarar gördü. Bu tahribattan dolayi bu sikintiyi yasadik. Büyüksehir Belediyesi ve MASKI yetkilileri seferber oldu. Genel Müdürlerinden, daire baskanlarina, seflerine kadar hepsi yanimizdaydi. Aninda müdahalede bulundular. Allah hepsinden razi olsun. Orman çalismalari biter bitmez MASKI tarafindan koruge borularimizin tekrar dösenecegini ögrendim” diye konustu.

Kaynak: İHA