Baskan Nursaçan Açiklamasi 'Issizligi Önlemenin Yolu Mesleki Egitimde'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, TÜIK’in açikladigi Nisan ayi verilerine göre issizlik rakamlarinin arttigini ifade ederek bu rakamlari düsürmek için Kayseri OSB olarak gerekli çalismalari yaptiklarini söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin çok önemsedigi mesleki egitimin istihdama dönüsmesi konusunda örnek çalismalar yaptiklarini vurgulayan Baskan Nursaçan, Kayseri’nin ilk ve tek ücretsiz teknik kolejinden mezun olanlar için istihdam köprüsü olusturduklarini ve ikinci teknik kolej için tüm hazirliklari tamamladiklarini belirtti.

Baskan Nursaçan Açiklamasi 'Issizligi Önlemenin Yolu Mesleki Egitimde'
Kayseri’nin özel; ancak ücretsiz tek koleji olan Özel Kayseri OSB Teknik Koleji; Mobilya ve Iç Mekân Tasarimi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Bilisim Teknolojisi bölümleriyle sanayinin aranan eleman ihtiyacinin karsilanmasi için nitelikli egitim veriyor. Özel Kayseri OSB Teknik Koleji verdigi kaliteli egitimin yaninda, hayata geçirdigi projelerle ögrencileri mezun olduktan sonra da yalniz birakmiyor.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde mesleki egitim-sanayi is birliginin en güzel örneklerinden birini sergileyen Özel Kayseri OSB Teknik Koleji mezunlarina istihdam saglamak ve stajyer ögrencilere isletmelerde staj imkani sunmak amaciyla portal hazirladi. Okul müdürlügü tarafindan hazirlanan proje sayesinde sanayiciler, aradiklari elemani bulma noktasinda zorluk çekmiyor.

Özel Kayseri OSB Teknik Koleji tarafindan olusturulan Istihdam Formu kanaliyla sanayiciler stajyer ve istihdam taleplerini online olarak iletme firsati buluyorlar. Okul yönetimi de bu talepler vasitasiyla hem sanayinin eleman ihtiyacini tespit etme sansi buluyor hem de stajyer ve aranan elemanlarla ilgili talepleri yerine getiriyor.

Kayseri OSB Teknik Koleji Istihdam Formu Portali hakkinda bilgi veren Okul Müdürü Durmus Payas, sistemle ilgili bin 250 sanayiciyi bilgilendirdiklerini söyledi.

Su ana kadar sistem üzerinden 36 isletmenin stajyer, 66 isletmenin de eleman talebinde bulundugunu ifade eden Durmus Payas, sistem sayesinden taleplere aninda cevap verdiklerini kaydetti.

Payas, hazirladiklari istihdam portalina www.kayseriosbteknikkolej.org adresinin istihdam bölümünden girilebilecegini sözlerine ekledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan da mesleki egitimin üretime destek vermesi konusunda her türlü gayreti gösterdiklerini dile getirerek, “Ülkemizde su an nitelikli is gücü açigi var. Bunu gidermek için hep birlikte tasin altina elimizi koymaliyiz. Bizim gelecegimiz kaliteli üretimde, üretimin gelecegi de nitelikli is gücünde. Üretimin dislilerini daha saglikli çalistirmak için isveren ve isgücünü bir araya getirme yönünde gayret gösteriyoruz. Kayseri OSB Teknik Koleji de bu gayretimizin en önemli unsurlarindan birisi. Okulumuz sadece nitelikli egitim vermekle kalmiyor, sanayinin aranan eleman ihtiyacini karsilamak ve mezun ögrencilerimizin istihdamini kolaylastirmak için de çaba sarf ediyor. Kayseri OSB Teknik Koleji Istihdam Portali sayesinde sadece istihdam köprüsü kurmakla kalmiyor, sanayicilerimizin hangi meslek dalinda elemanlara ihtiyaç duyduklarini da tespit etme sansina sahip oluyoruz” dedi.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, hali hazirda 2 bin 500’ü askin ögrencisi bulunan teknik kolejin gelecek yillardaki ihtiyaci karsilamayacagini da vurgulayarak, Kayseri OSB’de ikinci koleji kurmak için hazirliklari tamamladiklarini belirtti.

Ikinci kolej için 45 bin metrekare büyüklügündeki arsayi hazirladiklarini ve Bakanliktan onay aldiklarini dile getiren Tahir Nursaçan, “Ülkemizin ve Kayseri OSB’de yer alan sanayicilerimizin son 5 yildaki büyüme oranlari baz alinarak çizilen projeksiyon her yil sanayicilerimizin yaklasik 5 bin nitelikli eleman ihtiyacini göstermektedir. Bu veriler isiginda Kayseri OSB içerisinde ikinci bir teknik kolej yatirimi gelecegimiz olan gençlerimizin üretime katilmasi için son derece elzemdir. Bu amaçla ikinci teknik kolej için 45 bin metrekarelik arsa planlanmis, onayi alinmis, okulun kurulmasi için de gerekli girisimler baslatilmistir. Bu konuda devletimizin destegini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA