Bakan Akar, Italya Ve Ingiltere Savunma Bakanlari Ile Sicilya'daki Üçlü Toplantida Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Libya ziyareti öncesinde Italya’nin Sicilya Adasi’na geçerek, Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace ve Italya Savunma Bakani Lorenzo Guerini ile üçlü görüsmede bir araya geldi.

Bakan Akar, Italya Ve Ingiltere Savunma Bakanlari Ile Sicilya'daki Üçlü Toplantida Bir Araya Geldi
Milli Savunma Bakani Akar ile Ingiliz mevkiidasi Wallace ve Italyan mevkiidasi Guerini arasinda gerçeklesen görüsme, Augusta Limani’nda demirli HMS Queen Elizabeth uçak gemisinde yapildi. Görüsmede, ülkeler arasinda savunma ve güvenlik alanindaki iliskilerle bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunuldugu bildirildi.

Bakan Akar, Istanbul’da NATO Deniz Güvenligi Mükemmeliyet Merkezi Komutanligi’nin resmi açilisini gerçeklestirmesinin ardindan Italya’ya gitti. Sicilya Adasi’ndaki Sigonella Askeri Havalimani’nda yetkililer tarafindan karsilanan Akar, Augusta Limani’na geçti. Ilk olarak Italya Savunma Bakani Lorenza Guerini ile bir araya gelen Bakan Akar, daha sonra Türkiye, Ingiltere ve Italya savunma bakanlari arasindaki üçlü görüsmeye katildi.



“Görüstügümüz konularda karsilikli anlayis birligi oldugunu büyük bir memnuniyetle müsahede etmis bulunuyorum"

Gelislerinde Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace tarafindan karsilanan Akar ve Guerini çekilen hatira fotografinin ardindan gemiye çikti. Üçlü görüsmede, ülkeler arasinda savunma ve güvenlik alanindaki iliskilerle bölgesel konularda görüs alisverisinde bulunuldugu belirtildi. Bakan Akar, toplantinin ardindan Ingiltere Savunma Bakani Wallace ile de ikili görüsme gerçeklestirdi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, toplantilarin ardindan yaptigi degerlendirmede, görüsmelerin yapici ve olumlu geçtigini belirterek, “Görüstügümüz konularda karsilikli anlayis birligi oldugunu büyük bir memnuniyetle müsahede etmis bulunuyorum" dedi.

Görüsmelerin ardindan Bakan Akar Libya’ya gitti.
Kaynak: İHA