ATO Baskani Baran Sürdürülebilir Kalkinmada Kadin Girisimcilerin Önemini Vurguladi Açiklamasi

'Sürdürülebilir kalkinmanin saglanabilmesi, kadinlarin yasamin tüm alaninda aktif bir sekilde katilimi ile mümkün olabilecektir'.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, Türkiye'de kadin girisimcilik oraninin yüzde 11 düzeyinde oldugunu belirterek, "Sürdürülebilir kalkinmanin saglanabilmesi, kadinlarin yasamin tüm alaninda aktif bir sekilde katilimi ile mümkün olabilecektir." ifadesini kullandi.

ATO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Baran, Kadin Isveren ve Sanayiciler Derneginin (KAISDER) öncülügünde baslatilan ve Avrupa Birligi'nce finanse edilen, kisa adi "Aktif Kadin, Esit Temsil" olan "Is Dünyasinda Karar Alma Süreçlerinde Kadinlarin Aktif Katiliminin Saglanmasi Için Meslek Örgütlerinde Kadinlarin Esit Temsiliyetinin Artirilmasi Projesi"nin açilis toplantisina çevrim içi olarak katildi.

Baran, buradaki konusmasinda, kadinlarin siyasetten, bilime, is dünyasindan egitime, kültür sanattan, spora kadar her alanda basarilara imza attiklarinin bildirdi.

Türklerin gelenek ve göreneklerinde kadinin erkekle her zaman esit görüldügüne dikkati çeken Baran, sunlari kaydetti:

"Bugün de hemen her alanda üstlendikleri görevler ile yarinlarimizin teminati oluyorlar. Kadinlarin, bulunduklari alanlarda erkeklerden çok daha basarili olduklarini görüyoruz. Hangi kademelerde görev yapiyorlarsa o alani güzellestirip, zenginlestirmekle kalmiyor, basaridan basariya tasiyorlar. Kadinlar, yaptiklari her iste 'Kadin isterse her seyi yapar' sözünü kanitliyorlar."

Is yasamindaki basarilarina ragmen girisimci kadin sayisinin yüzde 11 düzeyinde kaldigini belirten Baran, "Sürdürülebilir kalkinmanin saglanabilmesi, kadinlarin yasamin tüm alaninda aktif bir sekilde katilimi ile mümkün olabilecektir." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA