7 Kisinin Ölümüne Sebep Oldugu Iddiasiyla Yargilanan Sahis Ilk Kez Hakim Karsisinda

Kayseri’de trafik kazasi sonucu Üzüm ailesinden 7 kisinin ölümüne, 2 kisinin yaralanmasina neden olan ve bin 131 gün sonra teslim olan sahis, yargilandigi davada ilk kez hakim karsisina çikti.

7 Kisinin Ölümüne Sebep Oldugu Iddiasiyla Yargilanan Sahis Ilk Kez Hakim Karsisinda
Kayseri 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada, kazanin ardindan Gürcistan’a kaçan ve bin 131 gün sonra teslim olan Adnan Özdemir, SEGBIS ile durusmaya katilirken, sanik avukati da hazir bulundu. Sanik avukati, mahkemede yaptigi savunmada, kazaya 16 plakali beyaz renkli bir aracin sebep oldugunu öne sürerek, bu aracin sürücüsünün de yargilanmaya dahil olmasini istedi. Ayrica sanik Adnan Özdemir’in Gürcistan’da yakalandigini ve 9 ay hapiste kaldigini söyleyen avukat, Gürcistan ve Türkiye arasinda iade anlasmasinin olmamasindan dolayi sanigin serbest birakildigini ve kendi istegiyle konsolosluga gittigini dile getirdi.

Sanik Adnan Özdemir ise mahkeme boyunca hiç konusmazken, mahkeme heyeti durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Olay

25 Mart 2018’de saat 23.00 siralarinda Mehmet Üzüm’ün idaresindeki 38 E 4730 plakali otomobil Melikgazi ilçesi Gaffar Okan Bulvari istikametinden Nalçik Bulvari istikametine gittigi sirada görgü taniklarinin beyanina göre 38 KY 432 plakali Adnan Özdemir’e ait otomobilin, aniden Mehmet Üzüm’ün kullandigi araca sag kismindan çarpti. Çarpmanin etkisiyle Mehmet Üzüm’ün araci hakimiyeti kaybedip refüjden Pinarbasi istikametine giden 41 BD 308 plakali Atilla H. idaresindeki ambulans ile kafa kafaya çarpisti. Kazada sürücü Mehmet Üzüm, Hamza Üzüm, Safiye Nur Üzüm, Zehra Üzüm, Soner Üzüm, Mustafa Üzüm ve Kader Üzüm hayatini kaybetti. Ambulansta bulunan Atilla H. ile Ertan D. ise yaralandi. Kaza sonrasi olay yerinden kaçan Adnan Özdemir’in 27 Mart’ta Artvin Hopa Sarp Sinir Kapisi’ndan ülkeyi terk ederek Gürcistan’a kaçtigi, aracin hasarli ve terk edilmis vaziyette Talas ilçesinde bulundugu tespit edildi.
Kaynak: İHA