Yazin Estetik Islemlere Talep Artiyor

Medline Adana Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmani Dr. Anil Arif Olguner, yazin vücuttaki inatçi yaglari uzaklastirmak için en sik basvurulan yöntemlerin basinda vücudun farkli bölgelerinde biriken yaglarin kalici olarak giderilmesini saglayan yag alma operasyonu liposuction’un geldigini söyledi.

Yazin Estetik Islemlere Talep Artiyor
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmani Dr. Anil Arif Olguner, özellikle yaz tatili öncesi pek çok kadin ve erkegin yüz estetiginden, vücut sekillendirme yöntemlerine, meme operasyonlarindan botoksa kadar birçok estetik uygulamaya yöneldigini anlatan yaz aylarinda tercih edilen estetik islemler hakkinda bilgiler verdi.

Uzun süren ve kismen hareketsiz geçen kis aylarinin bir sonucu olarak vücutta olusan fazlaliklardan kurtulmak için gerçeklestirilebilecek islemlere yaz öncesi çok daha fazla talep olustugunu söyleyen Dr. Anil Arif Olguner, “Yazin vücudumuzdaki inatçi yaglari uzaklastirmak için en sik basvurdugumuz yöntemlerin basinda liposuction geliyor. Liposuctioni, bir kilo verme yöntemi olmamakla birlikte vücut hatlarini düzeltmek için kullaniyoruz. Üstelik lazer ve ultrasonik liposuction gibi daha hassas yöntemlerle çevre dokulara en az zarari vererek etkili sonuçlar alabiliyoruz. Kadinlarda karin, basen, uyluk bölgesi, erkeklerde ise karin ve meme bölgesi en çok islem yaptigimiz yerlerin basinda geliyor. Özellikle erkeklerde meme büyümesi (Jinekomasti), hastalarin yaz aylarini adeta kabusa çeviriyor. Ancak bu hastalarin da büyük çogunlugunu liposuction ile tedavi edilebiliyoruz” diye konustu.



Meme sorunlari için cerrahi çözümler

Yine yaz aylarinda kadinlarda meme büyüklügü ile ilgili basvurularda belirgin bir artis yasandigini kaydeden Dr. Anil Arif Olguner, “Büyük ve sarkik meme, hasta için hem görsel hem de ciltte pisik gibi sorunlara neden olabiliyor. Bu durumda meme küçültme yöntemiyle söz konusu problemin üstesinden gelmek mümkün. Meme küçüklügü sikâyeti olan hastalarda ise silikon ile meme büyütme ameliyati, annelik sonrasi sarkma meydana gelenlerde de meme diklestirme ameliyatlari ile sorunu giderebiliyoruz” seklinde konustu.



Küçük dokunuslar yaza hazirliyor

Küçük cerrahi islemlerin ise popülaritesini esasen yaz ya da kis, her zaman korudugunu ifade eden Dr. Anil Arif Olguner, “Günes, sivi kaybi, hormonal degisiklikler, sürekli gözleri kisma gibi faktörler hem ince kirisikliklara hem de oldugumuzdan yorgun ve soluk görünmemize neden olur. Buna karsi botulinum toksini, hyalüronik asit dolgular, çapraz bagli olmayan hyalüronik asit bazli bilesenler ve vitamin-aminoasit-peptid-mineral içerikli mezoterapi ajanlari ile cildin canlanmasiyla beraber yaza çok daha isiltili ve tazelenmis olarak girmek mümkün. Ancak unutulmamalidir ki bunlar sonuçta tibbi islemlerdir ve anatomi bilgisi gerektirir” dedi.

Olguner, merdiven alti uygulamalar konusunda uyararak, güvenilir merkezlerde ilgili brans hekimlerine basvurmanin çok daha saglikli sonuçlar alinmasini saglayacagini kaydetti.

Kaynak: İHA