Yaz Yagmuru Tarihi Kemeralti Çarsisi'ni Göle Çevirdi

Izmir’de aniden baslayan saganak yagis, her yagmurda ayni sikintiyi çeken Tarihi Kemeralti Çarsisi’ni sular altinda birakti. Altyapidaki sorunlarin çözülmesini isteyen Kemeralti esnafi, “30 yildir bu sikinti hep var. Buraya altyapi istiyoruz” diye isyan etti.

Yaz Yagmuru Tarihi Kemeralti Çarsisi'ni Göle Çevirdi


Izmir’in önemli alisveris noktalarindan Tarihi Kemeralti Çarsisi, aniden bastiran yaz yagmuruna hazirliksiz yakalandi. Esnaflar, is yerlerine su girmemesi için yogun bir mücadele verdi. Bazi is yerlerini ise su basti. Esnaflar, her yagmurda ayni sikintinin yasandigini dile getirerek, acilen çözüm istedi. Her yagmurda ayni sikintiyi çektiklerini ifade eden esnaflardan Utku Turcan, “Bu sikintidan kurtulmak istiyoruz. Yollari kapattilar, yol çalismasi yapiyorlar. Oradaki esnaflar da is yapamiyor. Ama yine ilk yagmurda yine her yeri su basti. Rezillik bu baska bir sey degil. Bir an önce buna çare bulunmasini istiyoruz” dedi.



“30 yildir bu sikinti hep var”

Her yagmurda ayni çileyi çektiklerini söyleyen Zeki Avci ise “Su esnafin çektigi rezillige bakin. Az bir sey yagmur yagsa bile böyle oluyor. Millet müsteriyi birakti çamur, su süpürüyor. Zaten pandemi var nasil ekmek yiyecegiz biz? 30 yillik esnafim burada, 30 yildir bu sikinti hep var. Buraya altyapi istiyoruz. Kadifekale’nin, Ballikuyu’nun suyu oldugu gibi buraya iniyor” diyerek durumdan yakindi. Esnaflardan Filiz Mavigöz de “Yagmurun nasil geldigini anlayamadik. Esnaf ne yapacagini sasirdi. Herkes içerde oturarak yagmurun geçmesini bekledi” diye konustu.

Kaynak: İHA