Uluslararasi Göç Örgütü Heyeti, Baskan Seçer Ile Bir Araya Geldi

Birlesmis Milletler Uluslararasi Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili David Savard ve beraberindeki heyet, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ile bir araya geldi. Baskan Seçer, “Projelerimiz günü kurtarmak için degil, uzun vadeli” derken, Savarda da “Bir projede degisimi saglayan sey adim adim ona yaklasmaktir, adim adim devam ettirmektir” ifadelerini kullandi.

Uluslararasi Göç Örgütü Heyeti, Baskan Seçer Ile Bir Araya Geldi
Uluslararasi Göç Örgütü ile İçel Büyüksehir Belediyesi is birliginde yapimi tamamlanan ‘İçelden Günes Enerjisi Ile Kurutma Tesisi’nin açilisinin ardindan, Uluslararasi Göç Örgütü Ankara Ülke Ofisi Temsilcisi Vekili Savard, Güneydogu ve Akdeniz Bölge Direktörü Rex Alamban ve beraberlerindeki heyet, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Seçer’i ziyaret etti.

“İçel’de yasayan mültecilerin ihtiyaç alanlarina cevap verecek merkezi açtik”

Baskan Seçer, ziyarette yaptigi konusmada, bugün kendileri için önemli bir gün oldugunu belirterek, “Mülteci sorununa iliskin yaptigimiz bir çalismanin sonucunu gördük. Bugün yaptigimiz çalismalarin sonucunda hem istihdamla ilgili bir dokunus yapmis olduk hem İçel’de yasayan mültecilerin ya da misafirlerin hukuksal, egitim, psiko-sosyal gibi bir dizi sorun alanlarina ya da ihtiyaç alanlarina cevap verecek merkezi açtik. Bu çalismalar yogunlastikça ve bunlarin sonucunu gördükçe bizim mutlulugumuz bir kat daha artar. Oturdugum koltuk; kentin ihtiyacini karsilamak, sorunlarini çözmek, talepleri yerine getirme koltugu. Dogal olarak da görevimi yaptigim zaman mutlu oluyorum” diye konustu.



“Bizim için kurdeleyi kesmek, aslinda projenin tamamlandiginin göstergesi”

Savard ise Baskan Seçer’e nazik daveti için tesekkür ederek, sunlari söyledi:

“Uluslararasi Göç Örgütü ile yaptiginiz bu is birligi için, sarf ettiginiz çabaya çok tesekkür ederiz. Birçok projede aslinda sadece kurdeleyi kesiyoruz ve bitiyor. Bizim için kurdeleyi kesmek, aslinda projenin tamamlandiginin göstergesi. Ama biz aslinda bugün sadece 2 projenin baslangici olarak bu kurdeleyi kestik. Bugün orada gördügümüz kadinlar, oradaki fiziksel yapidan çok daha etkileyici aslinda. Oradaki kadinlarin enerjileri, zekasi, ruhu önemli. Sosyal Uyum Merkezi projesi de belediye is birligiyle gerçeklesti. Yine birçok alanda insanlari destekleyecegimiz bir proje olarak devam edecek. Belki insanlar sadece bir sorunun cevabini almak için gelecekler ama baska insanlarin da hem egitim alaninda hem istihdam alaninda hem psikolojik alanlarda destek görebilecegi bir yer olacak. Tabi ki bunu size söylememe gerek yok ama bir projede degisimi saglayan sey adim adim ona yaklasmaktir, adim adim devam ettirmektir.”

“Projelerimiz günü kurtarmak için degil, uzun vadeli”

Baskan Seçer, Savard’in düsüncelerinden dolayi duydugu mutlulugu ifade ederek, “Çünkü ayni seyleri düsünüyoruz. Genelde tam tersi düsünülüyor. Bir proje yapiliyor, diyelim ki bir tesis kuruluyor, kurdele kesildi mi is bitti zannediliyor. Sadece bu tip programlarda yapilan ya da is birlikleriyle yapilan projeler degil, bizim kendimize özgün projelerde de belediyecilik anlayisi maalesef böyle. Biz de asla böyle bir sey yok” dedi.

Büyüksehir’in hayvancilik projesinin is birligine çok önemli bir örnek oldugunu vurgulayan Seçer, “Projelerimiz gerçekten günü kurtarmak için degil, uzun süreli, orta vadeli, uzun vadeli. Özellikle hedef kitleleri dönüstürmeye yönelik. Bunun neticesini gördügümüz çalismalar bizim için degerli. Bizimle her alanda çok rahatlikla is birligi yapabilirsiniz. Bunu yürekten söylüyorum, çünkü ihtiyacimiz var, sizin de ihtiyaciniz var. Düsüncelerimiz çok paralel, örtüsüyor” ifadelerini kullandi.

Ziyaretin ardindan Baskan Seçer heyete günün anisina mitolojide geçen ve Tarsus’un ismini almasinda önem tasiyan Pegasus figürlü tablo hediye etti.
Kaynak: İHA