Trakya Üniversitesi'nden 'Stresin Fizyolojik Etkileri' Semineri

Salgin kosullarinda topluma hizmet uygulamalarini önemseyen ve bu dogrultuda proje ve etkinlikler hayata geçiren Trakya Üniversitesi Egitim Fakültesi, stresin bilimsel olarak ele alindigi “Stresin Fizyolojik Etkileri” e-seminerine ev sahipligi yapti.

Trakya Üniversitesi'nden 'Stresin Fizyolojik Etkileri' Semineri
Trakya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Ana Bilim Dali tarafindan düzenlenen etkinlikte, çagimizin hastaligi “stres” ele alindi. Trakya Üniversitesi Egitim Fakültesi Egitim Bilimleri Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Banu Yaman Ortas’in öncülügünde gerçeklestirilen seminere, Aksaray Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Fen Bilgisi Egitimi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Dogru konusmaci olarak katildi.

Microsoft Teams üzerinden çevrim içi olarak gerçeklestirilen seminerde, stresin insan üzerindeki fizyolojik etkisi hakkinda katilimcilara genis bilgiler verildi.

Oldukça yogun bir katilimla gerçeklestirilen seminerde Prof. Dr. Arzu Dogru stres, stresin tarihsel süreci, strese sebep olan faktörler, stres belirtileri, stres aninda vücuttaki tepkiler, strese karsi nöro-hormonal yanit ve stresle mücadele konularinda önemli bilgiler aktardi.

Prof. Dr. Arzu Dogru sunumunda, stressiz bir yasamin mümkün olmadigini ancak stresi yöneterek gerek psikolojik gerekse fizyolojik sagligin korunabilecegini ifade etti.

Bedenimizin stres karsisinda ve devaminda stresi ortadan kaldirmak, azaltmak ya da basa çikmak için hormonal tepkiler verdigini ifade eden Prof. Dr. Arzu Dogru, modern yasamin önemli unsurlarindan biri olan stresin dogru yönetilmediginde ciddi sorunlara yol açabileceginin altini çizdi.

Üniversitemizde çevrimiçi olarak gerçeklestirilen seminerde ayrica, pandemi döneminde siklikla görülen strese karsi alinacak tedbirler de ele alindi.

Trakya Üniversitesi Egitim Fakültesi Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik ögrencileri Taha Yarar, Nteria Karantai, Elif Uzun, Yusuf Kormaz ve Rabianur Çolak Topluma Hizmet Uygulamalari Dersi kapsaminda “Egitim Günleri” basligi altinda düzenlenen etkinligin proje ekibinde yer alan isimler oldu.
Kaynak: İHA