Sirnak'ta Terör Magduru Aileler HDP Il Baskanligi Önünde Eylem Yapti

Oglu 6 yil önce daga kaçirilan Emine Üstek: 'Oglum’u HDP’den istiyorum. Bedenimde güç oldukça her hafta buraya gelmeye devam edecegim' Anne Hamdiye Aslan: 'Çocuklarimizin haklarini savunmak için buraya geliyoruz'

Sirnak’ta terör magduru aileler, HDP Il Baskanligi binasi önünde eylem yapti.

PKK'li teröristlerce çocuklari daga kaçirilan ve yakinlarini terör saldirilarinda kaybeden Sirnakli kadinlar, sehit ve gazi aileleri ile sivil toplum kuruluslarinin kadin üyeleri, Sehit Üstegmen Mehmet Esin Caddesi'nde gerçeklestirdikleri yürüyüsün ardindan HDP Il Baskanligi binasi önüne geldi.

Ellerinde Türk bayraklari ve daga kaçirilan çocuklarinin fotograflari bulunan aileler, "Kahrolsun PKK, is birlikçi HDP", "Sehitler ölmez, vatan bölünmez", Kahrolsun PKK", "Kürt-Türk kardestir, ayirim yapan kallestir" sloganlari atti.

Eyleme katilanlardan Emine Üstek oglunun 6 yil önce 15 yasinda daga kaçirildigini belirtti.

"Oglumu HDP’den istiyorum. Bedenimde güç oldukça her hafta buraya gelmeye devam edecegim." diyen Üstek, her hafta ogluna kavusma ümidiyle HDP il binasi önüne geldigini ifade etti.

Üstek ogluna seslenerek, "Metin'im neredeysen gel oglum, gözlerim yollarda seni bekliyorum. Kahrimizdan öldük, yeter artik evine dön." dedi.

Baba Ömer Üstek de bölgedeki tüm çocuklarin HDP eliyle PKK’ya teslim edildigini, huzurun devami için artik kimsenin onlara inanmamasi gerektigi belirtti.

Eylemlerini sonuna kadar sürdüreceklerini bildiren Üstek, "Kim bu memleketi yikti? PKK ve HDP yikti. HDP ve PKK, Sirnak’i Diyarbakir Sur’u, Cizre, Silopi ve Idil’i yiktilar. Kim bu çocuklari ana ve babalarinin bagrindan koparip aldi? HDP ve PKK yapti. Biz çocuklarimizi onlardan istiyoruz. Ölene kadar bu eylemimizi sürdürecegiz. Devletimizi seviyoruz, devletimize duaciyiz. Allah Cumhurbaskanimizin makamini ali eylesin onu dünya lideri yapsin. Zalimlere, hainlere firsat vermesin" diye konustu.

Oglu 6 yil önce Idil’de kaçirilan anne Hamdiye Aslan da kendisinde güç bulana kadar eyleme katilmaya devam edecegini söyledi.

"Çocuklarimiz HDP eliyle PKK teslim edildi" diyen Aslan, "Bu çocuklarin kaçirilmasi hangi kanuna sigar? En büyük haksizlik bu çocuklara ve ailelerine yapildi. Çocuklarimizi bedenimizden kopararak cigerimizi yaktilar. 6 yildir ogluma hasret bekliyorum. Sesini duymaya hasretim, onu görmedim. Allah bizim hakkimizi onlara birakmasin. Ne haklari vardi çocuklarimizi kaçirdilar. Kendileri sokaklarda hava atiyorlar hangi vicdana sigar. Biz çocuklarimizin haklarini savunmak için buraya geliyoruz." ifadesini kullandi.

Emniyet Teskilati Vazife Malulü ve Sehit Aileleri Vakfi (EMSAV) Il Baskani Haci Sanli da eyleme destek vermek için geldiklerini, bundan sonra da ailelere desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Sanli, "Eylemlerimiz bu ana ve babalarin gözyaslari dinene kadar devam edecektir. Hakkari’de, Van’da, Diyarbakir’da, Sirnak’ta eylemleri sürdürecegiz. Bu çocuklari ailelerine teslim edene kadar destegimizi onlara verecegiz." dedi.

Aileler ??????HDP il binasi önünde bir süre eylem yaptiktan sonra dagildi.

Kaynak: AA