Sanliurfa'da 112 Acil Çagri Merkezi'ne AFAD Da Entegre Oldu

Sanliurfa'da acil çagrilarin tek merkezde toplanmasi amaciyla yürütülen çalismalar kapsaminda 112 Acil Çagri Merkezi'ne AFAD da entegre edildi.

Sanliurfa 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Serkan Elmas, AA muhabirine, merkezin 2019 yilinda aktif hale getirildigini ve acil çagrilarin tek merkezden cevaplandirildigini söyledi.

Yaptiklari çalisma sonrasi AFAD'in da sisteme dahil oldugunu anlatan Elmas, "Kurumlarimiz arasinda emniyet, jandarma, saglik, itfaiye ve dün itibariyla da AFAD Müdürlügümüzün entegrasyonu tamamlandi. Artik bütün acil yardimlar için vatandaslarin arayacagi tek numara olarak 112'yi aktif hale getirdik." dedi.

Elmas, acil yardim talebinde bulunan kisinin tek tek kurumlari aramak yerine 112'den hepsine ulasabilecegini aktararak, tek numaranin akilda kalicilik açisindan da önemli oldugunu ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda 112 Acil Çagri Merkezi olarak Vefa Sosyal Destek Gruplarina da destek verdiklerini anlatan Elmas, "Su anda 112 Acil Çagri Merkezimiz günlük 10 ila 15 bin arasinda çagriyla ilimizde hizmet vermekte. Çagrilarimizin bir kismi gereksiz çagrilar. Bunlarin vatandaslarimizda farkindalik olustukça azalacagini ümit ediyoruz. 112 Acil Çagri Merkezimiz her geçen gün büyüyen bir kurulus. Bu konuda Sayin Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun çok ciddi destegi var." diye konustu.

Kaynak: AA