(Özel) Afyonkarahisar'da Asi Merkezlerinde Uzun Kuyruklar Olustu

Bazi meslek gruplarinin da asi takvimine dahil edilmesiyle birlikte Afyonkarahisar’daki asi merkezlerinde yogunluk olustu. 20 kabinde asinin yapildigi Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde günde bin 500 kisiye asi yapilmasi hedefleniyor.

(Özel) Afyonkarahisar'da Asi Merkezlerinde Uzun Kuyruklar Olustu
Müzisyenlerin, sanatçilarin ve üniversite ögretim görevlileri ile üniversite çalisanlarinin asi takvimine alinmasi, bunun yaninda 45 yas üstü vatandaslarin asilanmaya baslamasiyla birlikte asi merkezlerinde yogunluk olustu. Afyonkarahisar Devlet Hastanesine randevu alarak asilarini yaptirmaya gelen vatandaslar uzun kuyruklar olustururken, saglik görevlileri her gün sabah 09.00 ile 24.00 saatleri arasinda asi yapmaya devam ediyor.

“Haziran ayinda bütün vatandaslarimizi asilamaya çalisacagiz”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Asi Birim Sorumlusu Yasar Tunç, son birkaç gündür asi merkezlerinde gözle görülür bir yogunluk olustugunu belirterek, Haziran ayi içerinde basvuru yapan tüm vatandaslari asilamayi hedeflediklerini vurguladi. Tunç, “Öncelikle vatandaslarimizin hepsini asi olmaya davet ediyoruz. Vatandaslarimiz 182’den, MHRS’den, E-Nabiz’dan randevularini alarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, üniversite hastanesi, özel hastanelerimiz, ilçe devlet hastanelerimiz ve Aile Sagli Merkezleri’nden randevu alarak gelip asilarini olabilirler. Kolaylikla ulasilabilecek her saglik kurulusunda asilarimiz yapilabilmekte. Yogunlugumuz gerçekten artti. Bu ay içerisinde bakanimizin dedigi gibi haziran ayinda insallah bütün vatandaslarimizi asilamaya çalisacagiz. Ögretmenlerimizin çogunlugunu asiladik, su anda müzisyenlerimiz, sanatçilarimiz, üniversitedeki ögretim üyelerimiz ve üniversite çalisanlarimizi asiliyoruz. Üniversitelerimizi Eylül ayi içerisinde açabilmek için yogun bir asilama programimiz var. Günden güne asilama yogunlugumuz artmakta. Elimizden geldigince tüm vatandaslarimizi asilamak istiyoruz” diye konustu.



“Bu salgindan çikis için asidan baska çare yok”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne asi yaptirmaya gelen Ibrahim Alihan isimli ögretmen salgindan çikis için asidan baska çare olmadigina dikkat çekti. Alihan, “Aslinda uzun zamandir bu asilarin gelmesini bekliyorduk. Geldigi anda hemen siralarimizi aldik. Okul genelinde de tüm arkadaslar sirasi gelenler asisini oldu. Egitim için çok gerekli bir sey. Yüz yüze egitime baslamamiz için biran önce asilarin tüm ögretmenlerimize yapilmasi gerekiyor. Asidan sonra herhangi bir sikinti yasamadik. Sosyal medyada görüyoruz, haberlerde izliyoruz ama telas yapilacak bir sey yok bence. Bu salgindan çikis için asidan baska çare yok. Bir an önce asilanip hayatimizi normale döndürmemiz lazim” dedi.

Kaynak: İHA