OSKI'nin Örnek Basarisi Açiklamasi 5 Milyon Liralik Isi 50 Bin Liraya Bitirdi

Ordu’da ihale ile 5 milyon liraya yapilacak su aritma tesisi, Ordu Su ve Kanalizasyon (OSKI) Genel Müdürlügü’nün kendi imkan ve tecrübesiyle 50 bin liraya gerçeklestirildi.

OSKI'nin Örnek Basarisi Açiklamasi 5 Milyon Liralik Isi 50 Bin Liraya Bitirdi
Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kabatas ilçesi Alankent’te hayata geçirilen gölet ve aritma tesisinde incelemelerde bulundu. Çalismalar hakkinda yetkililerden bilgi alan Baskan Güler, göletin su tutma kapasitesinin 40 bin metreküpten 60 bin metreküpe çikarilacagini ve 5 milyonluk artirma tesisin Büyüksehir Belediyesi tarafindan 50 bin liraya yapildigi söyledi.



Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu genelinde baslattigi muhtemel kuraklik tehlikesine karsi olusturulan eylem plani uygulanmaya devam ediyor. Bu plan kapsaminda birçok ilçede hayata geçirilen gölet sistemi ile yagmur ve kar sulari tutularak ilçelerin su ihtiyacinin karsilanmasi amaçlaniyor. Hayata geçirilen göletlerden bir tanesi de Kabatas ilçesi Alankent’te bulunuyor.

Su tutma kapasitesi arttiriliyor

40 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Alankent göleti hizla dolmaya devam ediyor. Baskan Güler’in alanda incelemelerde bulunarak yaptigi etütler sonucunda gölet iki metre yükseltilerek su tutma kapasitesi 60 bin metreküpe çikariliyor.

5 milyon degerindeki aritma tesisi 50 bin TL’ye yapildi

Büyüksehir Belediyesi, Alankent göletinde tutulan suyu vatandaslara temiz ve saglikli bir sekilde ulastirmayi bölgede insa ettigi su aritma tesisiyle saglayacak. Normal sartlarda 5 milyon TL’ye mal edilen aritma tesisini Ordu Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (OSKI) ekipleri, kendi tasarimi ve uygulamalari ile yaklasik 50 bin TL’ye gerçeklestirdi. Bu anlamda ekipler malzeme fiyatina basarili bir is ortaya çikardi.

“Kuraklik ihtimaline karsi imkanlarimizi sonuna kadar kullaniyoruz”

Kuraklik ihtimaline karsi olusturulan göletlerin sayisinin artirilacagini ifade eden Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Önümüzdeki kuraklik ihtimaline karsi imkanlarimizi sonuna kadar kullaniyoruz. Ekiplerimiz kendi projeleriyle, kendi imkanlariyla bu hazirliklari yapiyor” dedi.



Baskan Güler söyle konustu:

“Kabatas ilçesi Alankent de hayata geçirdigimiz gölet de bugün incelemelerde bulunduk. Bu göleti OSKI ekiplerimiz tamamen kendi imkanlari ile yapti. Bu göletimiz su an da 40 bin metreküp tutma kapasitesine sahip. Ancak burada yaptigimiz etüt sonucunda yeni bir karar ile burayi iki metre daha yükselterek 60 bin metreküpe ulastirmis olacagiz. Buda bizim asagi yukari bir buçuk aylik yani 10 bin kisilik su ihtiyacini karsilayabilecek. Önümüzdeki kuraklik ihtimaline karsi imkanlarimizi sonuna kadar kullaniyoruz. Ekiplerimiz kendi projeleriyle, kendi imkanlariyla bu hazirliklari yapiyorlar. Bu göletlerimizin sayilarini da artirmaya devam edecegiz. Göletler sistemiyle yagan yagmuru ve eriyen kari yukarda yakaliyoruz. Eskiden tam tersi yapiliyordu. Yagmur ve kar suyu irmaklardan denize kadar iniyordu ve oradan kuyu açip tekrar yukari basiyorduk. Su an da yagmur ve kar suyunu yukarda yakalayip temiz bir sekilde asagi dogru indiriyoruz. Biz su an da olmasi gerekeni yapiyoruz.”

“Düsünen, Üreten, Yarisan Ordu burada kendini gösterdi”

5 milyon degerindeki su aritma tesisinin 50 bin TL’ye insa edildigine dikkat çeken Baskan Güler, “OSKI ekiplerimizin kendi imkanlari ile yaptigi sistemle maliyetine bir is hallettik. Normal halde 5 milyon liraya yapilacak isi, biz 50 bin liraya yaptik. Arkadaslarimiz kendi tasarimlariyla tecrübelerini ortaya koydular. Bu tesiste suyu aritiyoruz ve 3 ayri yerden geçiriyoruz. Malzeme fiyatina bu tesisi kendi imkanlari ile yaptilar. Arkadaslarimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Iste ‘Düsünen Ordu, Üreten Ordu, Yarisan Ordu’ tam bir uygulama ile kendini gösterdi” diye konustu.

Kaynak: İHA