Mardin'de Kaçak Olarak Içme Suyunu Tarla Sulamasinda Kullanan Sahislara 756 Bin Ceza Kesildi

Mardin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü, vatandasin hakki olan içme suyunu gasp ederek Beyazsu ana isale hattindan kaçak kullanan sahislara mayis ayinda toplamda 756 bin lira tutarinda cezai islem uygularken adli sürecin ise devam ettigi belirtildi.

Mardin'de Kaçak Olarak Içme Suyunu Tarla Sulamasinda Kullanan Sahislara 756 Bin Ceza Kesildi
Mardin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (MARSU), Vali ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mahmut Demirtas’in talimatlari dogrultusunda, kent genelinde vatandasin hakki olan içme suyunu, kaçak kullaniminin önüne geçmek için gece gündüz demeden çalismalarini yürütüyor. MARSU Kaçak Arastirma ve Denetleme Servisi’ne bagli ekipler, Kiziltepe ilçesi Dereyani Mahallesi ile Alinli Mahallesinde tarla sulamasinda kullanilmak üzere, Kiziltepe ve Artuklu ilçelerini besleyen içme suyu ana isale hattindan kaçak hat çekildigini tespit etti. Artuklu ve Kiziltepe ilçelerinde oturan vatandaslarin içme suyunu gasp ederek tarla sulamasinda kullanan sahislara yönelik 756 bin lira idari cezai islem uygularken adli süreç baslatildi. Ayrica Türk Ceza Kanunu hükümleri geregince islem yapilirken Cumhuriyet Bassavciliginda suç duyurusunda bulunuldu. MARSU Genel Müdürü Abdüsselam Altunkaynak, kaçak su kullaniminin vatandasimizin en dogal hakki olan suya erisimini engellemekte bu sebeple de Mardin’de kaçak su kullanimina geçit vermeyeceklerini belirtti.

Altunkaynak, “MARSU olarak vatandasimizin hakkini yedirtmemek için gece gündüz çalisarak kentimizde kaçak su kullanimina izin vermeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA