Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan, Sinop'ta Restorasyon Çalismalarini Inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, Sinop'un Boyabat ilçesinde esnafi ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan, Sinop'ta Restorasyon Çalismalarini Inceledi


Boyabat Kentsel Tasarim ve Tarihi Kent Dokusunun Sagliklastirilmasi Projesi kapsaminda Orta Çarsi'daki restorasyon çalismalarini inceleyen Alpaslan, esnafla sohbet etti.

Esnaf magdur olmasin diye restorasyon çalismalarinin en kisa sürede bitirilmesi için üzerlerine düsen görevi yerine getireceklerini dile getiren Alparslan, "Bölgemizdeki tarihi dokularimizi imkanlarimiz ölçüsünde çok hizli sekilde ihya ederek cazibe merkezi haline getirmeye çalisiyoruz. Restorasyon çalismalarinin tamamlanmasiyla esnafimizin tarihi doku içinde turistlerin de gelmesiyle cazibe merkezi olacak çarsida bereketli kazançlar saglamalarini istiyoruz." dedi.

Restorasyon çalismalarinin zorlu bir süreç olduguna isaret eden Alpaslan, "Tabiatiyla bu süreç, en ince ayrintilarina kadar tarihi dokuyu yasatacak, teferruatlara dikkat edilecek bir çalismadir. Bir saat bile gecikmeye tahammülümüzün olmadigi gibi bir ayrintiyi bile atlamadan yürütülecek çalismanin içindeyiz. Sayin vekilimizle restorasyon çalismalarini takip edecegiz. Esnafimizin en az magduriyetle tarihi çarsimizi tarihle bulusturacagiz. Süreç zorlu bir süreç ama is nihayetlendiginde, 'Çekilen sikintilara degdi', diyebilecegimiz güzellikleri görüp yasayacagiz insallah." diye konustu.

Ziyarette AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis, Boyabat Kaymakami Mehmet Nuri Çetin, Belediye Baskani Sefik Çakici, Çerkes Belediye Baskani Hasan Sopaci, Samsun Rölöve ve Anitlar Müdürü Ali Sarialioglu da bulundu.

Kaynak: AA