Kartalli Minikler, Yerli Ve Organik Tarimin Önemini Hobi Bahçelerinde Ögreniyor

Çevreci belediyecilik anlayisiyla hayat verdigi ödüllü çalismalara her geçen gün yenilerini ekleyen Kartal Belediyesi, gelecek nesillere nefes alabilecekleri yesil bir dünya birakma arzusuyla yepyeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bünyesinde faaliyet gösteren 15 kreste egitim gören miniklerin, toprak verimliligini, çevrenin korunmasini ve gida güvenligini esas alan organik tarim sistemi ile tanismasi için her kreste hobi bahçeleri olusturan Kartal Belediyesi, organik tarim dersleri ile de minik elleri topragin bereketi ile bulusturuyor.

Kartalli Minikler, Yerli Ve Organik Tarimin Önemini Hobi Bahçelerinde Ögreniyor


Türkiye’nin en fazla kresine sahip kurumu olma özelligini koruyan Kartal Belediyesi, kres ögrencilerini çagdas ve bilimsel egitim çalismalariyla gelecege hazirlarken, erken yasta çevre duyarliligi ve doga sevgisi kazanabilmeleri amaci ile de önemli projelere hayat vermeye devam ediyor.

Bu anlayisla Kres Müdürlügü tarafindan olusturulan “Hobi Bahçeleri ve Organik Tarim Üretimi” projesi kapsaminda minik ögrenciler, kreslerinde olusturulan hobi bahçelerinde; organik tarimin ne olduguna, çevre ve insan sagligina, ekonomiye katkisina, sürdürülebilir tarimsal üretimdeki yerinin ne olduguna dair önemli bilgiler ediniyor.

Organik tarim egitiminde ögretmenleri ile birlikte ellerine çapalari alan ögrenciler, toprakla temas ediyor, topraga zarar vermeden, üstelik en saglikli yoldan yetistirdikleri sebzelerin; fide ve tohum asamasindan ürün verinceye kadar olan tüm safhalarini bizzat tecrübe ediyor.

Baskan Gökhan Yüksel’den ‘Yerli Tarim’ vurgusu

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi’nin bilimsel ve çagdas egitime verdigi öneme dikkat çekerek; “Günümüzde, tarimsal alandaki disa bagimlilik hepimizin bildigi bir gerçek. Tarim ilaçlarinin kullanildigi tarim ürünleri, gelecegimizin teminati çocuklarimizin sagligi için ciddi bir tehdit olustururken topraklarimiza da zarar veriyor. Kartal Belediyesi olarak çocuklarimiza; topraklarimizin bereketini artiracak, topraga ve insana zarar vermeyecek temiz ve saglikli ürünlerin nasil elde edilebilecegini ögretmek ve bu konuda erken yasta bir bilinç olusturmak amaci ile hobi bahçeleri kuruyoruz. Ögretmenlerimiz de miniklerimizi bu dersler sayesinde gelecege hazirliyor.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA