Istanbul'da Suç Makinesi Sahis Drone Ile Yakalandi

Beyoglu Asayis Büro Amirligi ekipleri, çesitli suçlardan kaydi olan bir sahsi drone destekli yapilan çalisma sonucunda havadan tespit ederek yakaladi. Süphelinin yakalandigi o anlar kameralara yansirken, üzerinden tabanca çikan sahis gözaltina alindi.

Istanbul'da Suç Makinesi Sahis Drone Ile Yakalandi
Uyusturucu ve ruhsatsiz silahla mücadele kapsaminda çalisma yapan Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri, önceki gün saat 18.00 siralarinda Tarlabasi semtinde drone ile havadan asayis uygulamasi gerçeklestirdi. Denetimler kapsaminda havadan çalismalara devam eden polis ekipleri, bir sahsin süpheli hareketler sergiledigini fark etti. Sahsi izlemeye alan Beyoglu polisi, bir süre sonra araçla yanina gittikleri sahsi durdurdu.

SUÇ MAKINESI HAVADAN YAKALANDI

Sahsin üst aramasini yapan ekipler, 1 adet ruhsatsiz tabanca ele geçirdi. Aramalarin ardindan Metin K. (20) gözaltina alindi. Emniyette “kasten yaralama”, “atesli silahlar kanununa muhalefet”, “hirsizlik” ve “uyusturucu madde ticareti yapmak ve saglamak” suçlarindan kaydi bulunan sahis adli islemleri yapilmak üzere emniyete götürüldü. Drone destekli uygulama ise kameralara yansidi.

(Dogan Can Cesur /IHA)
Kaynak: İHA