FKA'dan Bölgenin Turizm Kalkinmasina Katki

Firat Kalkinma Ajansi (FKA), TRB1 bölgesi illeri Bingöl, Elazig, Malatya ve Tunceli’de turizm potansiyelini ortaya çikararak artirilmasina yönelik çalismalarina devam ediyor.

FKA'dan Bölgenin Turizm Kalkinmasina Katki
Bölgenin sanayi, ticaret ve sosyo-ekonomik kalkinmasina yönelik yapilan çalismalarin yaninda turizm ve tanitima yönelik de önemli çalismalara imza atan Firat Kalkinma Ajansi, son olarak sosyal medya fenomenlerini bölgeye getirdi. Geçtigimiz günlerde bir program kapsaminda Malatya’da Somuncu Baba Külliyesi, Günpinar Selalesi, Girmana Vadisi, Elazig ’da Palu, Harput, Hazar Gölü, Saklikapi ve Karaleylek Kanyonlari, Bingöl’de Çir Selalesi, Yüzen Adalar, Ilicalar, Tunceli’de Munzur Gözeleri, Munzur Vadisi gibi turistik yerler basta olmak üzere tarihi ve turistik mekanlari gezen sosyal medya fenomenleri, bol bol fotograf ve video çekimi gerçeklestirdiler. Çektikleri görselleri sosyal medya hesaplarindan paylasan sosyal medya fenomenleri, takipçilerini gezmeleri için bölgeye davet etti.

SendeGitmelisin Sosyal Medya Platformu Yöneticisi Osman Yesilbas, Firat Kalkinma Ajansi’nin Firat’i Kesfet Projesi kapsaminda Malatya, Elazig, Bingöl ve Tunceli illerini on günlük program kapsaminda tanitmaya çalistiklarini ifade etti.

Yesilbas, programin çok güzel geçtigini belirterek, “Türkiye’nin bu güzelliklerini, dogasini, insanini burada yerinde görmek bizi çok etkiledi. Saklikapi ve Karaleylek Kanyonlarindan çok etkilendik. Çok Begendik. Ayrica Malatya’da her köse basinda bir müze çikacakmis gibi bir durum var. Dogasi da çok güzel. Levent Vadisi ve Darende ilçesi yine bizi çok etkiledi” dedi.

SenBanaBaksana sosyal medya platformu sahibi Inci Asik da TRB1 Bölgesi illeri Bingöl, Elazig, Malatya ve Tunceli’de tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerine hayran kaldiklarini belirterek, herkesin gelip ziyaret etmesi, görmesi ve gezmesi tavsiyesinde bulundu.

FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yogunlu ise TRB1 Bölgesi illerinin bulundugu topraklarin çok verimli oldugunu söyledi.

Ajans olarak bu verimli topraklarin kalkinmasina yönelik önemli çalismalara imza attiklarini ifade eden Yogunlu, bölge turizminin de gelismesine yönelik çok önemli projeleri hayata geçirdikleri kaydetti.

Yogunlu, bölgenin tarihi, kültürü ve dogasiyla önemli bir turizm potansiyelini içerisinde barindirdiginin altini çizerek, “Bölgemiz kendine has dogasi, kültürel ve tarihi degerleriyle ön plana çikiyor. Birçok medeniyete ev sahipligi yapmis olan bölgemizde çok sayida tarihi eser yer aliyor. Biz de ajans olarak bölgemizi her bakimdan tanitimini yaparak yurt içinden ve yurt disindan turisti bölgemize getirerek bölgemizin turizm hareketliligini artirmak istiyoruz. Bu yönde de önemli çalismalara imza atiyoruz. Ajansimizin Turizm, Tanitim ve Markalasma Faaliyetleri kapsaminda sosyal medya femonamleri, bloggerlar ve turizm acantesi sahiplerini farkli tarihlerde bölgemizde agirladik. Benzeri çalismalarimiz devam edecektir. Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görülen Covid 19 Pandemisinin sona ermesiyle insallah yapmis oldugumuz bu çalismalarin meyvelerini toplayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA