Edirne Belediye Baskani Gürkan, Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ni Seyircili Yapmak Istediklerini Belirtti

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ni izinler çiktigi taktirde seyircili yapmaktan yana olduklarini bildirdi.

Edirne Belediye Baskani Gürkan, Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ni Seyircili Yapmak Istediklerini Belirtti
Gürkan, gazetecilere yaptigi açiklamada, tüm takim ve kitle sporlarinin en büyük moral kaynaginin seyirci oldugunu söyledi.

Kirkpinar'in seyircisiz yapilmasi iznini aldiklarini animsatan Gürkan, "Su anda seyircisiz ama gelisen sartlara göre biz bunu Saglik Bakanligimizla görüserek tekrar degerlendirecegiz. Vaka sayilari gittikçe düsüyor, insallah daha da düser. Öncelikli olarak toplum sagligi için düser, en büyük arzumuz bu. Su anda gidisat iyi." dedi.

Organizasyon sirasinda kullanilacak hizli test kiti noktasinda Saglik Bakanligina yardimci olmaya da hazir olduklarini ifade eden Gürkan, sunlari kaydetti:

"Kirkpinar Agamiz Seyfettin Selim de aynisini söyledi. Çevremizden de bize bu anlamda destek talepleri var. Eger vaka sayilari tabii bakanligin kriteri kaçtir bilmiyorum ama normal bir sayinin altina düserse belki de yüzde 50 kapasiteyle, yüzde 25 kapasiteyle veya bakanligin belirleyecegi oranla bizim gönlümüz Kirkpinar'i seyircili yapmaktan yana. Insallah basaririz. Kesin olan su, bu yil Kirkpinar'in festival boyutunu yapmayacagiz. Sadece güresler olacak. Sarayiçi'nde o geçmis yillarda görmeye alistigimiz festivale ilgili sosyal etkinlikler olmayacak.

9 Temmuz'da "Aga"yi karsilamakla baslayacagiz, ritüelimize devam edecegiz. Daha sonra belediyeye gelecegiz ve Atatürk Aniti'na çelenk koyacagiz. Ardindan Saraçlar Caddesi'ne yeni koydugumuz rahmetli büyük heykeltiras Tankut Öktem'in Pehlivanlar Heykeli'nin açilisini yapacagiz. Oradan Pehlivanlar Mezarligi'nda duamizi yapip güreslerimizi baslatacagiz."

Vaka oranlarinin izlendigini dile getiren Gürkan, güreslerin seyircili olup olmamasina son günlerde vaka oranlarina göre karar verilebilecegini belirtti.

Türkiye'de asilamanin hizli sekilde devam ettigini anlatan Gürkan, "Asilama 45 yasa düstü. Haziran sonunda nereden bakarsaniz 30 yada 35 yasa kadar düsecek. Demek ki en azindan asilanmis kisileri seyirci olarak alabiliriz. Testlerin fiyatlari düsüyor, ucuzluyor... Yüregimiz seyircili olmasindan yana, oraya dogru gidiyor gibi hissediyorum. Tabii bu his, izinleri almak zorundayiz." seklinde konustu.

Kaynak: AA