Brezilya'da Polis Ve Suç Çetesi Arasinda Çikan Çatismada Vurulan Hamile Kadin Öldü

Brezilya’da hamile bir kadin, polis ve suç çetesi arasinda çikan çatismada kendisine isabet eden kursunla hayatini kaybetti.

Brezilya’nin Rio de Janeiro sehrinin kuzeyinde "Favela" olarak adlandirilan gecekondu mahallesi Jacarezinho'da, polisin 8 Haziran’da bir suç çetesine yaptigi baskinda çatisma çikti.

Çikan çatismada nereden geldigi belli olmayan bir kursunun isabet ettigi Kahtlen Romeu adli 24 yasindaki hamile kadin yasamini yitirdi.

Kadinin ölümü, ülke basininda genis yer buldu. Romeu’nun akraba ve arkadaslarindan olusan 100'den fazla kisi, hamile kadinin cenaze töreni için bir araya geldi. Cenaze töreninin ardindan Romeu’un öldürülmesini protesto eden yakinlari "adalet" talep etti.

Öte yandan Rio Emniyetinden yapilan açiklamada, Romeu’un vurulduktan sonra hastaneye kaldirildigini ancak karnindaki bebegiyle hayatini kaybettigi belirtilerek olaya iliskin sorusturma baslatildigini bildirdi.

Rio’da 2017’den bu yana en az 6 hamile kadin, polis ve suç çetelerinin çatismasinda kursunlarin hedef oldu. Ancak Romeu, bu çatismalarda hayatini kaybeden ilk hamile kadin olarak kayitlara geçti.

Brezilya güvenlik güçlerinin 6 Mayis'ta Jacarezinho'da uyusturucu kaçakçisi gruplara karsi düzenledigi operasyonda, 28 kisi hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA