Bilecik'te 'AFAD Farkindalik Egitimi Çadiri' Kuruldu

Bilecik'te, Il Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlügünce "Afet Egitim Yili Faaliyetleri" kapsaminda olusturulan "AFAD Farkindalik Egitim Çadiri" ziyarete açildi.



"Afet Egitim Seferberligi" kapsaminda AFAD Il Müdürlügü ekiplerince Cumhuriyet Meydani'nda kurulan çadirda, arama kurtarmada kullanilan malzemeler sergilendi. Vatandaslara el brosürü dagitilarak bilgilendirme yapilan çadirda, önceki yillarda yasanan afetlerle ilgili görsellere de yer verildi.

Bilecik Valisi Bilal Sentürk, AFAD Il Müdürü Mehmet Hayri Demirel esliginde çadiri ziyaret ederek, AFAD personeli ve gönüllülerinden egitimler ve gönüllülük sistemi hakkinda bilgi aldi.

AFAD'in aracini ve ekipmanlarini da inceleyen Sentürk, alanda hazir bulunan gönüllü sivil toplum kuruluslarinin üyeleriyle de görüstü.

"Afet Risklerine Karsi Hep Birlikte" sloganiyla hafta içi her gün 09.30-18.00 saatlerinde ziyarete açik olan Afet Egitim Çadiri'nda, afet farkindalik egitimleri, gönüllülük sistemi bilgilendirmelerinin yani sira sinevizyon gösterileri ve tanitim faaliyetleri gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA