Baskan Çinar, Devam Eden Yeni Sosyal Yasam Alanini Inceledi

Çilesiz Mahallesi’nde toplam 15 dönümlük alanda gerçeklesen park ve yesil alan çalismalarini inceleyen Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Horata Deresinin etrafindaki bölgeyi park, agaçlandirma, yesillendirme, aydinlatmalar, yürüyüs ve bisiklet yollariyla bastan asagiya yeniden dizayn ederek, buraya yeni bir yasam alani kazandiriyoruz” dedi.

Baskan Çinar, Devam Eden Yeni Sosyal Yasam Alanini Inceledi
Yesilyurt’ta kisi basina düsen yesil alan miktarini park ve yesil alan çalismalariyla artirmaya devam ettiklerini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, toplam 15 dönümü kapsayan yeni yasam alaninin 5 bin 500 metrekarelik ilk etabindaki yatirimlarin büyük ölçüde tamamlandigini vurguladi. Çinar, geri kalan 9 bin 700 metrekarelik alandaki çalismalarin ise bir hafta içinde sonuçlandirip, Yesilyurt’a yeni bir yasam alani daha kazandiracaklarini dile getirdi.

Vatandaslarin yasam kalitesini artiracak yatirimlarina bir yenisini daha ekleyeceklerini dile getiren Çinar, “Horata deresinin etrafini nezih ve güzel bir görüntüye kavusturmak adina geçen yil baslattigimiz park, oturma alanlari, yürüyüs, bisiklet yollari ve aydinlatmalar gibi dönüsüm yatirimlarimiza devam ediyoruz. Bölgemizin güzelliklerini güçlü ve modern uygulamalarla ön plana çikartiyoruz. Çilesiz mahallemizden geçen kanalin etrafindaki toplam 15 dönümlük alani bastan asagiya yeniden dizayn ederek agaçlandirma basta olmak üzere yesil alan ve sportif alanlarla güzel bir hüviyete ulastirip, daha estetik bir hale getirmekteyiz. Iki ayri etap halinde yürütülen çalismalarin ilk etabindaki park ve yesil alan uygulamalarinda sona yaklasilirken, geri kalan diger alandaki sert zemin, toprak tefsiye ve agaçlandirma islemleri ise en geç bir hafta içinde tamamlanarak burayi ferah ve güzel bir hüviyete kavusturacagiz. Park ve yesil alanlarimizin hemen kenarinda Horata suyunun geçmesi ise buranin daha fazla tercih edilmesini saglayacak. Suyun oldugu yerde hayat vardir. Burada suyun ferahligini ve güzelligini kaliteli yatirimlarimizla ön plana çikarmis oluyoruz. Atil vaziyetteki kanal etrafindaki alani farkli bir bakis açisiyla hazirladigimiz park projemizle güzel ve nezih bir kimlige kavusturuyoruz. Yeni bir yasam alani olarak hizmete sunacagimiz park ve yesil alanlarimiza vatandaslarimizin yogun ilgi göstereceklerine eminim, hemserilerimiz buraya geldikleri zaman degisimi yakindan görüp, keyifli ve güzel anlar yasayacaklar. Proje ve yatirimlarimizla mahallelerimizin cazibesini artirip, farkli yasam alanlarimizla Yesilyurt’umuzun her noktasinin daha fazla gelismesi ve degismesi için var gücümüzle çalisiyoruz. Çilesiz mahallemizde ki yeni sosyal yasam alanimiz mahalle sakinlerimize ve Yesilyurt’umuza simdiden hayirli ugurlu olsun. Emegi geçenleri tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA