Bakan Ersoy Açiklamasi 'Rusya Ile Görüsmeler Olumlu Gidiyor'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Rusya’nin korona virüs sebebiyle Türkiye’ye uyguladigi tedbirlerin kaldirilmasina yönelik temaslarin sürdügünü belirterek, “Görüsmeler olumlu gidiyor. Ruslar ziyaret programi istediler, programi verdik. Randevu bekleniyor. Biz turizmle ilgili gerekli bilgilendirmeleri içeren notlarimizi paylastik. Ruslar yerinde tespit yapacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov ile Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki ortak basin açiklamasi öncesi gazetecilerin sorularini cevapladi. Rusya’nin korona virüs nedeniyle Türkiye’ye getirdigi kisitlamanin kaldirilmasina iliskin görüsmelerin olumlu gittigini belirten Ersoy, ”Ruslar ziyaret programi istediler, programi verdik. Randevu bekleniyor. Biz turizmle ilgili gerekli bilgilendirmeleri içeren notlarimizi paylastik. Ruslar yerinde tespit yapacak” dedi.



"Su ana kadar 8’den fazla ülke ile görüsme saglandi"

Avrupa ülkeleri ile yapilan görüsmelerin de sürdügünü belirten Bakan Ersoy, “Bütün ülkelerle bizim Saglik Bakanligi yetkilileri, onlarin Saglik Bakanligi yetkilileri, ‘Covid yönetim merkezleri’ diyelim onlarla mutabakat sagliyoruz. Her iki heyeti düzenli olarak defalarca görüstürüyoruz. Herkesin karsilikli sorulari oluyor, sorular cevaplaniyor. O asamalar geçiliyor su anda. Olumlu gidiyor hepsi. Su ana kadar 8’den fazla ülke ile görüsme saglandi. Avrupa ülkeleri de hizlandi. Fransa ile de basliyor simdi. Hollanda, Belçika hepsiyle görüsme olacak. Önce saglik birimlerinin mutabakati saglaniyor. AB kendi içinde karar verme asamasinda yeni yeni aliyor kararlarini. Avrupa disi ülkeler de uyum sagliyor” ifadelerini kullandi.

"Türkiye, Avrupa kriterlerine geldi"

Türkiye’nin vaka sayisinda Avrupa kriterlerine geldigini kaydeden Bakan Ersoy, her ülkenin kriterinin de farkli oldugunu belirterek, ”Avrupa’nin tek bir kriteri yok. Biri diyor ‘yüz binde 50, digeri 40.’ Bir ülke diyor ki ‘bu yetmez mutasyon’. Her ülkenin kendine ait kurallari var. AB ortak karar almiyor. Tavsiye karari aliyor sadece. Avrupa disi ülkelerde her ülke kendi kararini kendi aliyor. O yüzden tek tek görüsülüyor ülkelerle” seklinde konustu.

Bakan Ersoy, Rus heyetin ziyaretinin ardindan verilerin Rusya devleti ile paylasilacagini, bu veriler isiginda Rusya’nin uçuslari yeniden baslatmaya karar verecegini kaydetti.

Geçen sezon verilen ‘tatil kredisinin’ bu yil olup olmayacagina iliskin de Ersoy, “Gündeme gelebilir ama geçen sene çok büyük bir talep olmadi kredilere. Herkes sonuçta kendi bankasiyla kendi kartini kullaniyor” dedi.

Halk plajlarinin sayilarinin arttigini ifade eden Ersoy sunlari söyledi:

“Halk plajlarinin su an sayisi 7’ye çikti. Önümüzdeki sene çok daha fazla açacagiz. Her bölgede açacagiz. Su anda 4’tü 7’ye çikti, önümüzdeki sene 7’yi 14’e çikartacagiz. Bunlarin girisleri ücretsiz oluyor, hizmet standardi da bes yildizli oluyor. Halktan olumlu tepki aliyoruz, sayilarini çogaltacagiz.”
Kaynak: İHA