Amasya Valisi Masatli, Merzifon'da Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Amasya Valisi Mustafa Masatli, Merzifon ilçesinde mahalle ve köy muhtarlariyla bir araya geldi.

Akif Gülle Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen toplantida Vali Masatli, mahalle ve köy muhtarlarinin sorun ve taleplerini dinledi.

Masatli, toplantida yaptigi konusmada, muhtarlarin kendi becerileri ve çalismalariyla seçimle göreve gelen kamu görevlileri oldugunu, köy ve mahallelerinde devleti temsilen görev yaptiklarini söyledi.

Amasya ekonomisinin tarim, sanayi ve turizm ekseninde yogunlastigina dikkati çeken Masatli, Merzifon'un ise bulundugu konum ve sahip oldugu imkanlarla gelisim ve büyümeye en müsait ilçeler arasinda yer aldigini ifade etti.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde(OSB) sürdürülen çalismalar hakkinda bilgi veren Masatli, sunlari kaydetti:

"Sanayide genisleme çalismalariyla Merzifon OSB'mizi alan bazinda yaklasik iki kat büyütüyoruz. OKA'nin bu yilki mali destek programindan yüzde 28'lik oranla en yüksek payi Amasya almistir. Merzifon OSB de bu destekten faydalanmistir. Ayrica OSB’mizin aritma tesisi yapimi Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde yatirim programina alinmistir."

Köylerin Altyapisinin Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) bütçesinin bu yil 24 milyon liraya çikarildigini aktaran Masatli, tarimsal sulama bütçesinin de 8 kat arttigini kaydetti.

Muhtarlardan asilama çalismalarina destek isteyen Masatli, "Artik salginin seyri hafifledi ancak salgini bitirmek için elimizdeki tek çare asilamadir. Bu nedenle sizlerden asilama çalismalarina destek vermenizi özellikle rica ediyorum. Köylerimizdeki, mahallelerimizdeki vatandaslarimizi bu konuda bilgilendirmeniz isimizi kolaylastiracaktir." diye konustu.

Masatli'nin konusmalarinin ardindan köy ve mahalle muhtarlari, kurum müdürlerine sorular yönelterek, taleplerini iletti.

Toplantiya Merzifon Kaymakami Gürkan Demirkale, Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi ile kamu kurum ve kuruluslarinin idarecileri katildi.

Kaynak: AA