Akkuyu Nükleer A.S. Çalisanlari, 'Umut Tohumlari' Projesi Kapsaminda Çocuklarla Fidan Dikti

Akkuyu Nükleer A.S. çalisanlari, Gülnar Büyükeceli Ilkokulu ile beraber baslattigi ‘Umut Tohumlari’ projesi kapsaminda, çocuklarla birlikte okul bahçesine avokado fidanlari dikti. Etkinlikte, çocuklara ‘Umut Tohumlari’ adi verilen çiçek tohumlari hediye edildi. Etkinlik, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde gerçeklestirildi.

Akkuyu Nükleer A.S. Çalisanlari, 'Umut Tohumlari' Projesi Kapsaminda Çocuklarla Fidan Dikti
Akkuyu Nükleer A.S. çalisanlari, ‘Umut Tohumlari’ projesi kapsaminda, Büyükeceli Ilkokulu ögrencileriyle bir araya geldi. Okulda düzenlenen etkinlige, Gülnar Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Kadim, Akkuyu Nükleer A.S. Iletisim Direktörü Kiyra Staples, Akkuyu Nükleer A.S. Bölge Iletisim Bölümü Eksperi Eyüp Lütfi Sarici, Büyükeceli Ikokulu Müdürü Serhat Özgür Öztürk ile ögretmen ve ögrencilerin katildi.

Etkinlikte, ‘Akkuyu’ harflerini simgeleyen 6 adet avokado fidani okul bahçesine dikildi. Her mevsim yesil kalabilen ve bölgenin iklim kosullarina uygunlugu nedeniyle tercih edilen agaçlarin ‘can suyu’ çocuklar tarafindan verildi.

Okul bahçesine, bakimi çocuklara emanet edilecek toplam 40 farkli meyve agacinin dikilmesi planlaniyor.

Etkinlikte, Akkuyu Nükleer A.S. yetkilileri tarafindan anaokulu ögrencilerine ‘Umut Tohumlari’ adi verilen çiçek tohumlari ve saksilar da hediye edildi. Etkinlikte, Akkuyu Nükleer A.S. yetkilileri ve ögretmenleriyle birlikte tohumlari saksilara eken çocuklara; daha yesil ve sürdürülebilir bir gelecek için dogaya sahip çikmanin önemi konusunda farkindalik olusturulmasi hedeflendi.

Törende konusan Gülnar Ilçe Milli Egitim Müdürü Kadim, “Akkuyu Nükleer A.S. ve okul müdürlerimiz arasinda kurulan ittifak sonucu bu programi gerçeklestiriyoruz. Biliyorsunuz su anda dünyanin sorunu iklim degisikligi ve kuraklik. Bu sorun maalesef ülkemizin genelini ve ilçemizi de etkiliyor. Biz Gülnar ve Büyükeceli olarak kurakliktan etkilenen bir bölgeyiz. Maalesef uzun zamandir yagmur yagmiyor. Bunun farkli sebepleri var ama bu etkileri tersine çevirebilmek için tüm dünyada yasayan insanlarin ve ülkelerin üzerine düsen görevler de var. Bu sorunla mücadele etmek için bireysel olarak hepimiz çaba göstermek zorundayiz. Burada kendi adimiza bir katkida bulunmak ve çocuklarda çevreyi korumanin önemine dair farkindalik olusturmak adina bir meyve agaci bahçesi yapiyoruz. Bunda okul müdürümüz Serhat Bey’in, ortaokul müdürümüz Erdinç Bey’in ve yine okul idarecimiz Salih Karaca’nin emekleri var. Onlara ayrica tesekkür ediyoruz. Bu vesileyle bu projede yer alan Akkuyu yetkililerine de tesekkür ediyoruz. Insallah kisa sürede bu alan yemyesil bir bahçeye dönüsecek” dedi.

Büyükeceli Ilkokulu Müdürü Öztürk de “Bugün burada çiçek tohumu ekimi ve fidan dikimi için bulunuyoruz. ‘Tohumlar fidana, fidanlar agaca, agaçlar ormana dönmeli yurdumda’ parolasiyla bugün güzel bir etkinlige imza atiyoruz. Burada emegi geçen herkese yürekten tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Etkinlige katilan Akkuyu Nükleer A.S. Bölge Iletisim Bölümü Eksperi Sarici ise “Akkuyu Nükleer A.S. olarak, Büyükeceli’de insa ettigimiz çevre dostu, gelecegin temiz yesil enerji kaynagi olan nükleer güç santrali ile dogaya katkida bulunacagiz. Bu etkinlikle sadece bir bahçe yapmiyoruz; ayni zamanda burada yasayacak olan genç nesil için sürdürülebilir bir gelecegin de adimini atmis oluyoruz. On yillar boyu temiz ve güvenilir enerji üretecek nükleer güç santrali ile Büyükeceli’de yasanabilir bir dogaya ‘merhaba’ diyoruz. Dogaya hayat veren ve çevreyi koruyan sizleri tebrik ediyorum. Derslerinizde ve gelecek yasaminizda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA