AK Partili Cora Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Stratejik Ortagi HDP'nin Teröristlerle Iliskisi Hakkinda Fikir Beyan Etmeli'

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, "CHP Genel Baskani, HDP'ye açilan kapatma davasini dogru bulup bulmadigindan ziyade, stratejik ortagi HDP'nin teröristlerle iliskisi, PKK ile münasebetleri hakkinda bir fikir beyan etmesi elzemdir." dedi.

Cora, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, Yargitay Cumhuriyet Bassavciliginca, HDP hakkinda hazirlanan iddianamedeki eksiklikler giderilerek Anayasa Mahkemesine basvuruda bulunuldugunu animsatti.

AK Parti'nin, her zaman demokrasinin ve hukukun üstünlügüne inanarak siyaset yaptigina isaret eden Cora, bu ilkeler dogrultusunda dünyanin neresinde olursa olsun hiçbir siyasi partinin, terör örgütleriyle bu denli içli disli olmasina izin verilemeyecegini vurguladi.

Cora, yargi erkince HDP'ye iliskin toplanan delillerin, Anayasa Mahkemesi tarafindan degerlendirilecegine isaret ederek, söyle konustu:

"Baris diyerek savas çigirtkanligi yapanlar, 'insan haklari' diyerek masumlari katledenler, 'demokrasi' diyerek gayrimesru girisimlerden medet umanlar, 'hukuk' deyip illegal yapilara iradesini teslim edenler bizim için inandiriciligini kaybetmistir. Bunlar Kanatli Kümes Hayvanlari Dernegi kursalar horoz dövüsü; Baris Akademisyeni diye bir araya gelseler terörist egiticiligi yaptirirlar. Artik bu is kopacaksa, inceldigi yerden kopsun. Herkes kendisine çeki düzen versin. PKK'ya 'terör örgütü' demeyi ögrensinler. CHP Genel Baskani, açilan bu kapatma davasini dogru bulup bulmadigindan ziyade, stratejik ortagi HDP'nin teröristlerle iliskisi, PKK ile münasebetleri hakkinda bir fikir beyan etmesi elzemdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik çok yönlü terör saldirilarina karsi tavir ve tutumunu gözden geçirmesi gerekir. Artik herkes safini belli etsin."

Kaynak: AA