'23 Nisan Ve Atatürk' Yarismasinin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Atakum Belediyesi ve Atakum Egitim Kooperatifi (ATEK) is birligiyle düzenlenen “23 Nisan ve Atatürk” konulu resim, öykü ve siir yarismasinin ödül töreni gerçeklestirildi. Tüm kategorilerde 374 eserin yer aldigi yarismada 21 ilkokul ve ortaokul ögrencisi derece elde etti.

'23 Nisan Ve Atatürk' Yarismasinin Ödülleri Sahiplerini Buldu
Atakum Belediyesi Kültür Müdürlügü ile Atakum Egitim Kooperatifi (ATEK) is birligiyle ilkokul ile ortaokul ögrencileri arasinda düzenlenen “23 Nisan ve Atatürk” konulu resim, öykü ve siir yarismasinin sonuçlari açiklandi. Toplamda 374 eserin katildigi yarismanin jürisi ise yazarlar Haldun Açiksözlü, Ibrahim Ünsal Uçar ile Erdogan Car isimlerinden olustu. 21 ögrencinin derece elde ettigi yarismanin ödülleri ise Atakum Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen ödül töreninde Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci tarafindan verildi.

Ayrica törene katilan tüm ögretmenlere ve velilere de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk hediye edildi.

Çocuklarimiz için çalisiyoruz

Ödül alan ögrenciler ile aileleriyle tek tek ilgilenen ve ödüllerini veren Baskan Deveci, “Biz çocuklarimiz için çalisiyoruz. Beni ayakta tutan, buna benzer özel günler ve çocuklarimizin sevgisi. Çocuklarimizin gelecegi ve basarisi için hepinizden destek istiyorum. Bizim bir egitim kooperatifimiz var. Meslek edindirme ve üniversite hazirlik kurslari açiyoruz. Asla özel okullarla yarismiyoruz, rekabet etmiyoruz. Basarilari ortaya çikarmaya çalisiyoruz. Iyi seylerde, güzelliklerde, insani degerlerde yaris olsun istiyoruz. Tüm isteklerimiz çocuklarin gelecegi için” dedi.

Resim kategorisinin ilkokul birincisi Zeynep Dolunay Akdag, ikincisi Öykü Nur Özbey, üçüncüsü Ipek Kara, dördüncüsü ise Zeynep Zengin oldu. Ayni kategorinin ortaokul birincisi Onur Alp Othan; ikincisi Baran Beren, üçüncüsü de Alya Ocak oldu.

Siir kategorisinin ilkokul birincisi Ecem Pala, ikincisi Atakan Atahan, üçüncüsü Ihsan Kagan Yarar; ortaokul birincisi Yagmur Beyhan, ikincisi Ege Çelebi, üçüncüsü de Beren Karan oldu.

Öykü kategorisinin ilkokul birincisi Tuana Angin; ikincisi Masal Ural, üçüncüsü de Yusuf Kayra Çakibey olurken, ayni kategoride ATEK Özel Ödülü’nü Cemre Gökçelik kazandi. Öykü kategorisinin ortaokul grubu kazananlari da su sekilde oldu: Birinci Görkem Deniz Baglan, ikinci Ahmet Emin Sen, üçüncü ise Alya Ocak.
Kaynak: İHA