100 Yatakli Yatili Kiz Kuran Kursunun Temeli Törenle Atildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde insa edilecek olan 100 yatakli yatili kiz kuran kursunun temeli törenle atildi.

100 Yatakli Yatili Kiz Kuran Kursunun Temeli Törenle Atildi
Tosya’da yatili kuran kursunun temel atma töreni gerçeklestirildi.

100 yatakli yatili kiz kuran kursunun temel atma törenine Tosya Kaymakami Deniz Piskin, Ilçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, Ilçe Jandarma Komutan Vekili Tegm. Gökhan Günes, Il Müftüsü Mustafa Bilgiç, Ilçe Müftüsü Halil Ibrahim Sabirli, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri, STK temsilcileri, esnaflar ve vatandaslar katildi.

Törende saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan Küba Camii Imam Hatibi Ahmet Sahin tarafindan Kur’an-i Kerim okundu.

Törenin açilis konusmasini yapan Ilçe Müftüsü Halil Ibrahim Sabirli, “Diyanetin Kuran Kursuna ve Milli Egitimin Ortaokuluna Imam Hatip Ortaokuluna ayni anda kayit ediliyor. Bu çocuklar hafizliklarini Diyanetin hocasindan yapiyorlar. Okul egitimlerini de Imam Hatip Ortaokulunun hocalarindan görüyorlar. Bu sekilde 4 yil içerisinde bu çocuklarimiz en ideal yasta en kolay bir sekilde kendileri için hazirlanmis en iyi imkanlar içersinde hafizliklarini tamamlamis oluyorlar” dedi.

Daha sonra söz alan Tosya Kaymakami Deniz Piskin ise, “Bu öyle güzel bir hizmet ki, bu vesile ile Rabbim öldükten sonra amel defteri açik kalan kullarindan bizleri de bu cihete dahil etmeyi nasip eylesin diyorum. Çalistigim süre içerisinde çok sayida güzel esere imza attik. Ama derseniz maneviyati en yüksek gönül ferahligi en yüksek nedir diye, iste bu eserdir derim. Ben sadece bu eserin bu ilim irfan yuvasinin temel kazisinda degil, sonuna kadar gidecegi yolda bütün kalbimle yanindayim, hangi kapiya gitmem gerekiyorsa gitmeye, hangi hayirsevere el açmam gerekiyorsa açmaya, boyun bükmeye raziyim, yaninizdayim. Yeter ki bu hizmet sonuna varsin. Tosya deyince akla ilim gelir irfan gelir, hayirseverlik gelir. Ben buna adim gibi eminim. Bu güzel tesisin de bir yil içerisinde Tosyali kardeslerimiz tarafindan ayaga kaldirilacagindan hiç süphem yok. Insallah bu ilim irfan yuvasi bu millete bu ümmete hayirli alimler insanlar yetistirecek” diye konustu.

Konusmalarin ardindan yeni yapilacak olan 100 yatakli yatili kiz Kuran Kursunun kazasiz belasiz tamamlanabilmesi için Ilçe Müftüsü Halil Ibrahim Sabirli tarafindan dua edildi. Kaymakam Deniz Piskin ve beraberinde protokol üyeleri tarafindan kurdelenin kesilmesinin ardindan temele ilk harç konuldu. Ilçenin Yunus Emre Mahallesinde insa edilecek olan ve yaklasik maliyeti 7 milyon TL olan Tosya 100 Yatakli Yatili Kiz Kuran Kursunun hayirseverlerin katkisiyla bir yilda tamamlanmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA