Haber Arşivi

Facebook'a dev ceza!

Rusya'da bir mahkeme, merkezi ABD'de bulunan sosyal medya platformu Facebook'a idari ihlal nedeniyle 26 milyon ruble para cezası verdi. Ülkede daha önce de benzer ihlaller nedeniyle Twitter, Instagram ve TikTok’a da para cezaları verilmiş ve çeşitli yaptırımlar uygulanmıştı.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   11:50:19

THY'den o iddialara yanıt!

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya ve bazı basın-yayın organlarında çıkan 'sigorta şirketi iş birliği' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. THY Basın Müşavirliği, "Türk Hava Yolları ailesi olarak, markamızın itibarına zarar vermek isteyen bu kirli niyetleri kınıyoruz" dedi.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   11:47:33

200 Müslüman'ı işten çıkarmışlardı, 5.5 milyon dolar ödeyecek!

ABD'li et üreticisi JBS USA, 2010 yılında Ramazan'da namaz kılarak üretimi kesintiye uğrattıkları iddiası ile 200 Müslüman çalışanının işine son vermişti. Şimdi işçilerine rekor tazminat ödeyecek.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   11:39:44

Hazine ve Maliye Bakanlığından nefes kredisi açıklaması: 1 Haziran'da başlıyor...

Hazine ve Maliye Bakanlığı KOBİ'lere sağlanacak nefes kredisi hakkında son dakika açıklaması yaptı. Bakanlık, "KOBİ’lere finansman desteği için '2021 Nefes Kredisi' 10 bankanın katılımıyla 1 Haziran'da uygulamaya alınacak." dedi.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   11:19:08

BioNTech'te sevkiyat başladı

Anlaşması yapılan 120 milyon doz BioNTech aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Ankara'ya indi.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   10:58:53

Havada SİHA devriyesi! Dünyada taktik SİHA kullanan tek polis teşkilatı Türkiye oldu

Terörle Mücadele Türkiye'yi üst lige taşıyan SİHA'lar Emniyet Teşkilatı'nın da gözbebeği oldu. Dünya'da taktik SİHA kullanan tek polis teşkilatı olan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi, 24 saat havada devriye atan S/İHA'larla terörden asayişe, trafikten kaçakçılığa aktif kullanılarak polislerin havadaki gözü oldu.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   10:39:14

İstanbul’un göbeğinde pes dedirten görüntüler: Boğaz manzaralı otelde basıldılar

Cihangir'de koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak yasağa rağmen kafeterya olarak faaliyet gösteren bir otelin teras katına Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Maske bile takmayan kişilerin nargile ve sigara kullandığı anlar kameralara yansırken, işletme sahibine ve içeridekilere idari para cezası uygulandı.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   10:38:23

İsrail'i eleştiren muhabirini kovan AP'den göstermelik geri adım

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, İsrail'i eleştiren muhabirinin görevine son vermesinin ardından gelen tepkiler üzerine, sosyal medya politikalarını gözden geçireceklerini duyurdu. Ajanstan yapılan açıklamaya göre, oluşturulacak bir komite, AP çalışanlarının sosyal medyada ifade edebilecekleri konuları netleştirecek.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   09:59:33

ABD Başkanı Joe Biden’ın adayından skandal vaat! ‘Türkiye’nin F-35 faaliyetini durduracağım’

ABD’nin Türkiye’yi, tüm itirazlarına rağmen Rusya’dan S-400 satın almasını bahane göstererek F-35 programından çıkarmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden’ın Hava Kuvvetleri Sekreterliği için aday gösterdiği isim Frank Kendall, seçim vaadinde F-35 sisteminin önemli parçalarını üreten Türkiye’yi alım programından çıkaracağını duyurdu.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   09:51:22

PKK'lı terörist Ramazan Aslan hendeklerden kaçtı SİHA’dan kaçamadı

Mardin'de 8 Mayıs'ta öldürülen PKK'lı terörist Ramazan Aslan, 2'si binbaşı, biri emniyet müdürü 9 güvenlik görevlisinin katili çıktı. Teröristin kimliği, DNA testiyle tespit edildi.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   09:33:43

Sermiyan Midyat'ın cezası belli oldu

Oyuncu Sevcan Yaşar’ı darp ve tehdit ettiği için yargılanan, bu yüzden sosyal medyada ‘Hanzo’ diye isim takılan Sermiyan Midyat hakkındaki karar açıklandı. Midyat, haksız tahrik altında kasten yaralama suçundan bin 120 lira adli para cezasına çarptırıldı.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   09:33:09

“Belediyede dayak yedim” diye iftira atan taksici Engin Dürü itiraf etti: İYİ Partililer vaatlerde bulundu

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde “Başkan yardımcısı beni dövdü” diye iftira atan provokatör taksici Engin Dürü, her şeyi itiraf edince gerçek ortaya çıktı. Tehdit, taciz ve darp, dolandırıcılık gibi birçok suçtan kaydı bulunan taksici Dürü, bu yönde şikâyette bulunması için İYİ Partililer tarafından birtakım vaatlerle kandırıldığını öne sürdü.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   09:12:11

8 Ocak'tan beri ilk! Altın fiyatlarında heyecanlandıran hareketlenme! Altın daha da yükselecek mi?

Son dönemde yeniden yükselişe geçen altın, yatırımcılarını heyecanlandırdı. "Altın fiyatları yükselecek mi? Altın almalı mı satmalı mı?" güvenli liman olarak adlandırılan altın yatırımcılarının en çok cevabını aradığı sorular oldu. Vatandaşın yakından takip ettiği gram altın güne 519 lira seviyesinde başladı. Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı ise 8 Ocak'tan sonra bir ilki yaşadı. İşte detaylar…

26 Mayıs 2021 Çarşamba   09:06:13

Ayşenur hemşire sosyal medyada çok konuşulan fotoğrafın hikayesini anlattı

Kocaeli’nde Muammer Pekru felç geçirince 5 ay boyunca hasta odasına kapandı. Hemşire Ayşenur Yiğit, Pekru’yu hastanenin bahçesine çıkardı. Ona dondurma ısmarladı, uzun uzun sohbet etti.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   09:03:40

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor! Bakan Fahrettin Koca açıklama yapacak...

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30'da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00’de Youtube üzerinden canlı açıklama yapacak. Gündemde kademeli normalleşme ve aşılama çalışmaları var.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   08:57:37

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na 'parkımızı vermiyoruz' protestosu! Aracının kapısıyla vurduğu kadında kırıklar var

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir grup mahalleli tarafından protesto edildi. Proje alanı içinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini belirten grup, İmamoğlu'nun makam aracını durdurarak onunla konuşmak istedi. İmamoğlu vatandaşların sorununu dinlemek yerine kaçmayı seçti, konvoyu kalabalığın arasına dalınca arbede çıktı. İmamoğlu Ayşe Topçu adında bir kadının üstüne araç sürdürdü. Yaralanan kadın darp raporu alarak İmamoğlu'ndan şikayetçi oldu. Ayşe Topçu'nun oğlu Ali Topçu da "Annem de İmamoğlu'nun aracının önüne atlamış ama durmamış, camı ve kapıyı açmış. İmamoğlu da kapıyı açarak araç kapısıyla anneme vuruyor. Ondan sonra da arabayla 2-3 metre sürüklüyor. Kırık, çıkıkları var darp raporunu aldık karakola gidip şikayetçi olacağız." dedi.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   08:52:18

Sağlık Bakanlığı haftalık vaka haritasını güncelledi! 8 ilde alarm!

17 günlük tam kapanmanın ardından geçilen kademeli normalleşmede vaka sayılarının artıp artmadığı büyük merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı 15-21 Mayıs vaka sayılarını güncelledi. Haritada bazı illerde düşüş yaşanırken bazı illerde ise artış görüldü. İşte il il vaka artışlarında son durum

26 Mayıs 2021 Çarşamba   08:46:02

Başkan Erdoğan'dan yatırım zirvesi: 20 dev şirketin CEO'su ile görüşecek

Türkiye pandemi sonrası küresel sermayeyi çekmek için düğmeye bastı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Microsoft, Netflix, Google, Intel, General Electric'in yer aldığı dünya devi 20 ABD'li şirketin üst düzey yöneticileriyle video konferans aracılığıyla görüşecek.

26 Mayıs 2021 Çarşamba   08:37:44

 1  2  3