Edirne Valisi Canalp'in Dünya Romanlar Günü Mesajı

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Canalp, mesajında, Edirne'de Roman vatandaşların sorunları ve çözüm çalışmalarının en üst düzeyde ele alındığını ve bu konuda birçok projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Edirne İli Roman Stratejik Eylem Planı'nın uygulamaya konulduğuna dikkati çeken Canalp, "Konuyla ilgili çalıştaylar düzenlenmiş, oluşturulan izleme ve değerlendirme komisyonlarınca tespit ve değerlendirmeler yapılmıştır. Tüm bu çalışmalar sonucu hazırlanan projeler hızla hayata geçirilmiş, ilgili tüm kurumlarımızın işbirliği ile eğitimden sağlığa, meslek edindirme kurslarından sosyal desteklere kadar birçok çalışma ve proje uygulamaya konulmuştur." ifadelerini kullandı.

Roman vatandaşların yararına projelerin uygulandığını belirten Canalp, şunları kaydetti:

"Özellikle öğrencilerimizin okul devamsızlığının önüne geçilmesine yönelik 'Geleceğim Okulda', 'Veli Akademileri', 'Okulum İçin Mahallem İçin Seferber', 'Okuluma Geldim, Ödülümü Aldım' projelerinin yanında istihdam garantili kurslar açılması, iş ve meslek danışmanlığı programlarının uygulanması, gelir getirici faaliyetlere yönelik kurslar açılması, yerinde iyileştirme çalışmaları ve sosyal yaşam merkezlerinin kurulması, mesleki eğitim seviyesinin ve kalitesinin arttırılması gibi birçok çalışma hayata geçirildi.

Bu duygu ve düşüncelerle tarih boyunca milletimizin ayrılmaz bir parçası, renkli kültürleri ile en önemli kültür zenginliğimiz olan Roman vatandaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: AA