Sivas'ın Termal Turizm Merkezi Sıcak Çermik'in Cazibesi Artırılacak

Vali Salih Ayhan: 'Suyun durumuna göre Sıcak Çermik'te organize ihtisas seracılık bölgesi planlaması da yapabiliriz'.

Sivas'ın termal turizm merkezi Sıcak Çermik kaplıca bölgesinde 4'üncü termal kuyu sondaj çalışmaları devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Salih Ayhan, söz konusu bölgede İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bin metre derinlikte açılması planlanan 4'üncü termal kuyu sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Bölgede 300 litre debili 3 kuyu olduğunu, 4'üncü kuyu için ise çalışmalara başlanıldığını belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Bu kuyular termal turizmde kullanılmakta. Bir de bir Netgreen firması topraksız jeotermal sera için ısısından faydalanıyor. Yenilikler ve değişimlerle birlikte yeni talepler olmaya başladı. Bunları da göz önünde bulandırarak yeni bir kuyu açma kararı aldık. Burada bin metreye inip 60 derece olma ihtimali bulunan termal su arıyoruz. Maksadımız bu bölgede termal turizm ile birlikte tarımsal üretimde, seracılıkta fark yaratmak istiyoruz. İnşallah burada arzu ettiğimiz sıcaklıkta ve debide su çıktığı zaman hakikaten burayla ilgili olağan üstü gelişmeler olabileceğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Ayhan, bölgede geleneksel çadır alanları gibi birçok projenin hayata geçtiğini hatırlatarak, “Bunun devamında da inşallah suyun durumuna göre Sıcak Çermik'te bir organize ihtisas seracılık bölgesi planlaması da yapabiliriz. Dolasıyla buradaki beklentilerimiz çok yüksek, ümidimiz hayalimiz var buraya yönelik. Sıcak Çermik bölgesinin termal turizmde iyi bir noktaya geldiğini söyleyebilirim. Arzu ettiğimiz miktarda ve sıcaklıkta su çıktığı zaman buraya yönelik olağanüstü gelişmelerin olacağını müjdeleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA