Malatya Valisi Aydın Baruş'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

Malatya Valisi Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baruş, mesajında, milli iradenin tecelligahı ve istiklalin sembolü olan TBMM'nin kuruluşunun ve milli egemenliğin tüm dünyaya ilan edilişinin 101. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

TBMM'nin ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine düstur edinen aziz milletin egemenliğinin, birlik ve beraberliğinin timsali olduğunu aktaran Baruş, şöyle devam etti:

"TBMM'de oluşan milli irade yurdumuzun dört bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızı bağımsızlık mefkuresi etrafında tek bir ses olarak birleştirmiş, İstiklal Mücadelemizin zafere ulaşmasını temin etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ortaya koyduğu bu sarsılmaz irade esaret altında yaşayan diğer milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyetinin daima payidar kılınmasında ve milletimizin bağımsızlık iradesinin yaşatılmasında yeni nesillere verdiği önemi ve güveni göstermektedir."

Baruş, ülkenin her köşesinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, çocukların ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik hislerinin yeşermesinde ve yaşatılmasında önemli bir vesile teşkil ettiğini bildirdi.

Teknoloji ve bilişim alanında çağın ve geleceğin gereksinimlerini önceden tespit ederek kendini donatan nitelikli, vizyon sahibi, özgüveni tam, milli şuuru yüksek güçlü nesillerin, büyük Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasında ki en büyük paya sahip olacağına işaret eden Baruş, "Ülkemizin bu doğrultuda tesis ettiği altyapıyla birlikte sağladığı imkanlar gençlerimizin bu hedeflerine ulaşmasının önünü açacak kapasiteye fazlasıyla sahiptir. Sevgili çocuklarımızın belleklerine ve yüreklerine nakşettiği vatan ve millet sevgisi, onların gözlerindeki yaşama sevinci ve umut ışığı ülkemizin mutlu yarınlarına olan inancımızı bir kat daha güçlü kılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101'inci yıldönümü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve özgür yaşama iradesini borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Kaynak: AA