23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin ile CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin aziz Türk milleti için bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekti.

En büyük arzularının milli egemenliğin sembolü haline gelen çocuklara bugünden çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmek olduğuna işaret eden Ergun, şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz şanlı tarihimizi bilerek, çok zor şartlarda kazanılmış bir zaferin sonucu olan cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. İlk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'da, kahraman ordumuzu sevk ve idare eden Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ile bağımsızlık yolunda canını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve ilk mecliste fedakarca görev yapan milletvekillerimizi bir kez daha şükran ve saygıyla anıyoruz. TBMM'nin 101'inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise şu mesajı paylaştı:

"Bağımsızlığımızın sembolü ve milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101'inci yıl dönümünü ve bu vesileyle geleceğimizin teminatı çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı asırlar önceki aynı ruh, aynı inanç ve aynı coşkuyla tek yürek olarak kutluyoruz. Bundan sonra da asırlar boyunca aynı inançla kutlamaya devam edeceğiz."

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal ve arkadaşları öncülüğünde açılan gazi meclisin, dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanlarının yazılmasında ve sonsuza kadar yaşayacak cumhuriyetin kurulmasında en büyük pay sahibi olduğunu aktardı.

23 Nisan 1920 tarihinin egemenliğin gerçek sahipleri olan millete verildiği gün olarak tarihe geçtiğine dikkati çeken Gürer, "Bu tarih dünya tarihinde en önemli günlerden biridir. Dünyada çocuklara ithaf edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm dünya çocuklarına armağan edilmesi, 'Yurtta sulh dünyada sulh' diyen büyük önderin dünya barışı için attığı önemli bir adım olarak da nitelendirilmelidir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve ulusumuzun bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA