Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kar, mesajında, Türk milli iradesinin temsili 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türk milletinin kendi egemenliği ve bağımsızlığı uğruna topyekun verdiği mücadelenin dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden kar, şunları kaydetti:

"Yokluklara ve zorluklara rağmen inanç ve azimle verilen bu kutlu mücadele, demokrasi ve egemenliğimize olan gönülden bağlılığımızın en önemli göstergesidir. Milli iradenin tecelligahı olan meclisimizin kuruluş gününün, Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza bir bayram olarak armağan edilmesi, Atamızın yeni nesillere olan güveninin de en açık ifadelerinden biridir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve kıymetli çocuklarımızın bayramını kutluyorum."

Kaynak: AA