Kovid-19 Nedeniyle Vefat Eden Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Avdan'ın Cenazesi Toprağa Verildi

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan'ın cenazesi toprağa verildi.

Avdan için Çiğli Belediyesi önünde yapılan törende konuşan oğlu Egemen Avdan, babasını Kovid-19 nedeniyle kaybettiğini, annesinin de karantinada olduğunu, büyük bir acı yaşadıklarını söyledi.

Avdan, "Babam herkesi seven, kimseyi kırmayan, ilkeli bir insandı. Evlatları olarak gurur duyuyoruz. Güvendiğimiz dağ gibi adamı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama ona duyulan sevgi ve saygıyla gurur duyuyoruz." dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de hayatının en zor konuşmalarından birini yaptığını kaydetti. Mustafa Avdan'la çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Gümrükçü, şöyle konuştu:

"Bu ayrıcalığı bize yaşattı. Belki bugün farkında değiliz ama Çiğli çok şey kaybetti. Olmadığı her günü yaşayacağız, göreceğiz. Mustafa Avdan demek yaşam sevgisi demekti. Mustafa Avdan insan sevgisiydi, Çiğli sevgisiydi. Mustafa Avdan, Çiğli'nin taşını toprağını, insanını candan severdi. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Allah ondan razı olsun."

Törene Avdan'ın ailesinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Ednan Arslan ve Atila Sertel, ilçe belediye başkanları, çalışma arkadaşları ve yakınları katıldı.

Avdan'ın cenazesi Sasalı Mezarlığında defnedildi.

Kaynak: AA