Kadın Üretim Kooperatifi Kadınlara Gelir Sağlayacak
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşılı kadınlara gelir kapısı olacak Kadın Üretim Kooperatifi’nin yakın zamanda faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi.

El emeği göz nuru ürünler satılacak
Deri çanta, cüzdan, yastık, masa örtüsü, oya gibi el işi ürünlerin yapılarak tüketici ile buluşturulacağını söyleyen Başkan Ramazan Şimşek, “Aynı zamanda yöresel reçel, yoğurt ve buna benzer tüketim ürünleri de satılabilecek. Üretim yapan herkese kapımız açık olacak. Üretilen ürünlerin internet veya kurulacak olan köy pazarlarında satılmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kadınları üretime yönlendireceğiz”
Gölbaşı Kent Konseyi olarak kadınlara yönelik projelerinin devam edeceğini söyleyen Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Murat Otuzoğlu ise şunları söyledi:
"Bir ülkenin gelişmişliğini belirleyen en önemli kriter, kadınların bağımsız birey olarak sosyal ve ekonomik hayatta var olabilmesidir. Bu ilkeden hareketle Kadın Üretim Kooperatifini kurma amacımız Gölbaşı’nda yaşayan kadınları üretime yönlendirerek ekonomiye katkı sağlamak. Son dönemlerde kooperatiflerin çalışmaları büyük önem kazandı. Özellikle kırsal mahallelerimizde kadınlarının üretime katkılarını biliyoruz. Bu çalışmaları kooperatifleşmeyle daha da verimli hale getirmek istiyoruz."
