Kütahya'da 'İşte Kadın' Konulu Fotoğraf Sergisi
Kütahya Belediyesi, Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği (EÇFOD) ile yaptığı işbirliği sonucu “İşte Kadın” temalı Dünya Kadınlar Gününe özel fotoğraf sergisi, belediye hizmet binası giriş katında açıldı. Kadınları konu alan serginin açılışını, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve EÇFOD Başkanı Emel Oğur ile birlikte gerçekleştirdi.

"KADIN YOKSA HUZUR DA YOKTUR"
Kadınların, başların tacı ve omuzlarda yükselen değerler olduğunu hatırlatan sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Işık, kadınların evlerde eş ve anne, dışarıda iş ortağı, iş kadını, vatandaş olduğunu söyledi.
Başkan Işık, “Ben hep derse ilk girdiğimde, ilk karşılaştığım öğrencilerime bir cümle yazdırırdım. Atasözleri sivil hayatın anayasasıdır. Atasözlerimiz yerinde sözler. Evi yapan dişi kuştur diye boşuna söylenmemiş. Evde kadın yoksa huzurda yoktur, düzende yoktur. Evde kadın yoksa anne de yoktur, çocukta yoktur. Böyle bir günde kadının elinin değdiği ve içinde kadının olduğu fotoğraf sergisini Belediye Binamızda açıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kadın ve erkek dayanışması ile bu ülkeye, bu şehre hizmet verelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Işık, fotoğrafları ile sergiye katkı veren kadınlara hediye takdim etti. Hediye törenin ardından Başkan Işık, EÇFOD Başkanı Oğur ile birlikte “İşte Kadın” temalı Dünya Kadınlar Günü fotoğraf sergisini gezdi. Sergi, 12 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.
