Eskişehir Valisi Ayyıldız'dan 2. İnönü Zaferi'nin Yıl Dönümü Mesajı

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 2. İnönü Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle "yalnız düşmanın değil, milletin makus talihinin yenildiği" 2. İnönü Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu mutluluğu bildirdi.

Milli mücadelenin en sancılı döneminde 2. İnönü Zaferi'nin Türk ordusuna kazandırdığı moral ve milli heyecanın bugün de tazeliğini koruduğunu ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Bu zafer daha nice yüzyıllarda da ilk heyecanla kutlanmaya devam edecektir. Vatanın namusunu çiğnetmeyen bir milletin evlatları olarak şunu aklımızdan ve kalbimizden asla çıkarmamalıyız: Milli Mücadele, Anadolu'nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık ve iman destanıdır. Mehmetçiğimizin kahramanca savunmaları düşmana fazla zayiat verdirmiş ve düşman, süngü süngüye yapılan taarruzlardan sonra, çekilmeye mecbur olmuştur. İnönü'de çetin çarpışmalar sonucunda üstün düşman kuvvetleri, Türk ordusunun imanı ve iradesi önünde nasıl yıkıldıysa bugün de aynı inanç ve iradeye sahip olan güçlü Türkiye'nin önünde düşmanlarımız yıkılmaya, yok olmaya mahkumdur. Bizlere miras bırakılan vatan topraklarının her karışı için canımızı feda etmekten, kanlarımızı aziz Türk milletinin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmayacağımızı bu anlamlı gün vesilesiyle gür bir sesle tekrar ifade ediyoruz."

Kaynak: AA