Bingöl Valisi Ekinci'den Berat Kandili Mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ekinci, Berat Kandili'nin Allah'ın lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı faziletli gecelerden biri olduğunu belirtti.

Bu gecelerin, iman, ibadet ve düşünce bakımından insanlarını kendisini yenilemesi, geçmişi muhasebe etmesi, geleceğini planlama ve umutlarını tazelemesi için büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Ekinci, şunları kaydetti:

"Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen Berat gecesi, bizlere kulluk bilinci ile suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah'ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmayı müjdeler. Bu gece Rabbimize, kendimize, çevremize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkanı ve yarınlara kalb-i selim ikliminde ümit ile çıkmayı sağlar. Bu kıymetli zamanın aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, sıkıntı ve belaları def etmesini ve milletimizin kalbine ferahlık vermesini temenni ederim."

Vali Ekinci, Bingöllü hemşehrileri olmak üzere milletin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik ederek, dargınlık, kırgınlıkların sona erdiği, fakir ve muhtaçlara yardım elinin uzandığı, paylaşım ve birlikteliğin, dostluk ve kardeşliğin, iyilik ve güzelliğin hayata tarz olarak yansıdığı mutlu, huzurlu ve bereketli günler dileğinde bulundu.

Kaynak: AA