Kocasinan Belediyesi, 'Kedi Kasabası' Projesiyle 'Can Dostlara' Sıcak Yuva Olacak

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sokakta yaşamak zorunda kalan kediler için "Kedi Kasabası" projesini hayata geçirdiklerini açıkladı.

Çolakbayrakdar, yazılı açıklamasında, insan odaklı projelerin yanı sıra bütün canlılara yönelik sorumluluklarının olduğuna dikkat çekerek, "Allah'ın yarattığı canlıları unutmuyoruz. Hoşgörü diyarı Kayseri'de yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli olduğunu gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çevreye Saygılı Şehirler" konu başlığıyla hayata geçecek olan projelerle Kayseri'yi daha da güzelleştireceklerini ve şehrin kültürüne uygun yeni yaşam alanlarıyla Türkiye'ye örnek olacaklarını belirten Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Ekolojik dengenin ve şehrimizin doğal güzelliklerinin korunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda hatırlayacağınız gibi sokak hayvanları ile ilgili herhangi bir olumsuzluk durumlarında onlara daha iyi hizmet verebilme noktasında ‘Küçük Dostlar Ambulansı'nı hizmete sunmuştuk ve bu çalışmamız Türkiye'de örnek olmuştu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz Küçük Dostlar Ambulans aracıyla ilçe genelinde yaralı veya hasta sokak hayvanlarını kliniğe ulaştırıp, tedavi edilmelerini sağlıyor. Projelere hız kesmeden devam ediyoruz ve yeni çalışmalarımızdan biri olan sahipsiz kedilere özel, bungalov evler, kedi köprüsü, oyun ve tırmanma alanları, toplu yaşam ile beslenme alanlarının da yer alacağı 'Kedi Kasabası' için çalışmalara başladık. Hoşgörü diyarı Kayseri’mizde yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli olduğunu gösteriyoruz."

Kaynak: AA