Muş Valisi Gündüzöz'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Muş Valisi İlker Gündüzöz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muş Valisi Gündüzöz'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
Gündüzöz, mesajında, Türk milletinin "Çanakkale geçilmez" sözünü 106 yıl önce bugün tarihe altın harflerle yazdırdığını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın önsözü olarak tarihe geçtiğini ifade eden Gündüzöz, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kelimeleriyle, Çanakkale, bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan zaferin adıdır. Türk ulusunun vatanını korumak ve kurtarmak için sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaşın adıdır Çanakkale. Türk tarihinin mihenk taşlarından birisi olan Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili, rengi, etnik kökeni farklı ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının bu cennet vatan toprakları için gözünü kırpmadan şehit düştüğü yerdir. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü kutlu olsun."

Kaynak: AA