Kayseri'de Şehit Aileleri Ve Gazilere 'Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı' Verildi

Kayseri'de, şehit ailelerine ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Şehmus Günaydın, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehit ailelerinin ve gazilerin göstermiş olduğu fedakarlığı gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak için çalışacaklarını ifade etti.

Türkiye ile hesabı olanların bitmeyeceğini dile getiren Günaydın, şunları kaydetti:

"Devletimiz, milletimiz, bayrağımız, ezanımız için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Sizler devletimize, milletimize, bizlere emanetsiniz. Her daim sizlerin yanında olmak boynumuzun borcudur. Ben ve çalışma arkadaşlarım her zaman sizlerin emrindeyiz. Bize miras bırakılan Çanakkale ruhunun verdiği güçle her zaman hazır olacağız, kararlı olacağız ve bu saldırılara da gerekli cevabı vereceğiz. Bunun için çok çalışacağız ve birbirimizi seveceğiz, kenetleneceğiz. En büyük özelliklerimizden birisi birlik ve beraberliğimizdir. Biz bir ve beraber olduktan sonra inşallah ecdadımıza ve şehitlerimize verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz."

Vali Günaydın'ın konuşmasının ardından şehitler ve gazilerin özgeçmişleri okunarak, Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürü Tuğgeneral Haldun Taşan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA