Sakarya'da İki Çantada Parçalanmış Halde Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi

Afganistan uyruklu olduğu tespit edilen kişiyi öldürdüğü değerlendirilen eşi ve sevgilisinin yurt dışına çıktığını belirleyen polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Sakarya'da geçen ay iki çantada parçalanmış halde bulunan cesedin, Afganistan uyruklu bir kişiye ait olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Adapazarı ilçesinde 12 ve 13 Ocak'ta iki çantada parçalanmış ceset bulunmasına ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.

Cesedin, geçen yıl eşi ve çocuklarıyla Türkiye'ye yerleşen Afganistan uyruklu B.H.K'ye (37) ait olduğunu tespit eden ekipler, maktulün, ülkesinden geldikten sonra yanlarında kalmaya başlayan M.K.A'nın, eşi W.H.K. ile ilişki yaşadığını öğrendikten sonra öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruyor.

Bu kapsamda şüphelilerin cinayet sonrası kaldığı 2 evi inceleyen ancak zanlıları bulamayan ekipler, W.H.K'nin çocukları ve M.K.A. ile Ağustos 2020'de Avrupa'ya çıkış yaptığını belirledi.

Cinayeti işlediği değerlendirilen maktulün eşi ve sevgilisinin yakalanması için ilgili kurumlarla yapılan resmi yazışmaların sürdüğü öğrenildi.

- Olay

Adapazarı ilçesi Karaman mevkisindeki Çark Deresi kenarında 12 ve 13 Ocak'ta iki çantada insana ait olduğu düşünülen ceset parçaları bulunması üzerine inceleme başlatılmıştı. Sakarya AFAD ekipleri, ceset parçalarının bulunduğu bölgede arama yapmıştı.

Kayıp şahsın evini tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği cinayet ekipleri, bu kişinin ailesinin de bir süredir ortalarda gözükmediği bilgisine ulaşmıştı.

Ekipler, kayıp şahsın başka bir yakınından alınan DNA örneklerini İstanbul Adli Tıp Kurumuna göndermişti.
Kaynak: AA