TEMA Baskani Ataç Açiklamasi 'Artik Gezegen Yok Olusa Dogru Gidiyor'

Türkiye Erozyonla Mücadele, Agaçlandirma ve Dogal Varliklari Koruma Vakfi (TEMA) Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, “Iklim krizi nedeniyle gezegen yok olusa dogru gidiyor. Bütün dünya olaylara farkli bakmaya basladi. Bütün ülkeler fosil yakitlardan çikis planlari yapiyorlar” dedi.

TEMA Baskani Ataç Açiklamasi 'Artik Gezegen Yok Olusa Dogru Gidiyor'


Kahramanmaras’ta ulusal ve yerel gazetecilerle basin toplantisi düzenleyen TEMA Yönetim Kurulu Baskani Deniz Ataç, insanlarin yasadiklari bölgelerdeki hava, su ve topragina sahip çikmasi ve dogayi korumasi gerektigini ifade etti.

Ataç, “Artik Türkiye de 2053 diye tarih verildi.

Doga sever ve vatandas olarak bizim suyumuz çok önemli. Burada çok ciddi atilmasi gereken adimlar ve bölge politikacilarinin, yöneticilerinin ve halkinin. Eger halkimiz buna sahip çikmazsa zaten hiçbir sey çikmaz. Bu bölgede yasayan insanlarin havasina, suyuna ve topragina sahip çikmasini davet ediyoruz. Bilgi eksikligi olabilir, tamamlanir ve gönüllülerimiz elinden geleni yapar biz de ayni sekilde ama artik dogal varliklarimiza sahip çikalim” dedi.



Kentteki yönetici ve is insanlarinin girisimleriyle kirli akan Aksu çayinin temizlenmesi için bölgenin islah organize sanayi bölgesi ilan edilmesini mutlulukla karsiladigini ifade eden Ataç, “Çok mutlu oldum buradaki problem önemliydi. Bu konunun bütün taraflar tarafindan masaya yatirilip çözüme kavusmasi çok önemli. Kahramanmaras’taki bütün siyasetçiler ve yöneticiler buna seferber olmus. Çözüm bulunmus ve karar alinmis. Ama simdi kararin uygulanmasini görmek istiyoruz. Aksu’nun da temiz bir nehir olarak akmasini istiyoruz. Ben Eskisehirliyim. Porsuk Çayi bir gün mavi, bir gün kirmizi, bir gün neredeyse desenli akacakti. O nehir sehre bir özellik katan ve turist çeken bir yer haline geldi. Bir an önce Kahramanmaras’ta da bu manzarayi görmeyi gerçekten diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA